Video - Kopa Amerika: Di Marija za osvetu ''Gaučosa'', Panama za istoriju!

Prethodne noći otpočelo je takmičenje u grupi D Kopa Amerika, a pobede na otvaranju zabeležile su selekcije Argentine i Paname.

Fudbal 07.06.2016 | 13:30
Video - Kopa Amerika: Di Marija za osvetu ''Gaučosa'', Panama za istoriju!

'Gaučosi' su predvođeni Anhelom di Marijom, bez Lionela Mesija, porazili aktuelne šampione Čileance 2:1 (0:0), dok je Panama pogocima Blasa Peresa savladala Boliviju identičnim rezultatom – 2.1 (1:0).

Argentinci su u meču punom tempa i trčanja uspeli da se revanširaju Čileancima za poraz u prošlom meču, iako je pobeda 'La Roje' u prethodnom finalu posle penala daleko vrednija.

Osim nekoliko polupirlika i oštrih startova, prvih 45 minuta fudbala u Santa Klari nije nam donelo previše uzbuđenja, a po dve šanse imali su Markos Roho za 'Gaučose', odnosno Aleksis Sančes za Čileance.

Prvi pogodak na meču videli smo posle šest minuta igre u nastavku, kada je Ener Benega povukao kontru svog tima i uposlio Anhela di Mariju na ivici kaznenog, a krilnom napadaču Pari Sen Žeremena nije bilo previše teško da pogodi bliži ugao gola Klaudija Brava.

Samo osam minuta kasnije, Di Marija se revanširao novom igraču milanskog Intera za asistenciju iz gotovo identične situacije, s tim da je Benega imao i malo sreće – jer je lopta na putu ka bližem uglu pogodila jednog od defanzivaca Čilea.

Sve što je aktuelni šampion uspeo da uradi do kraja bio je pogodak Hosea Pedra Funesalida u trećem minutu nadokande, na pâs Fabijana Oreljane.

Di Marijina baka umrla je samo nekoliko časova pre meča, a on je gol i pobedu posvetio njoj.

S druge strane, Panama je stigla do važne uvodne pobede nad Bolivijom, ujedno se upisavši u knjige rekorda šampionata Južne Amerike.

Panamci su postali prvi tim koji je dobio specijalnu pozivnicu za takmičenje, od ukupno osam, a da je šampionat započeo trijumfom.

Panama je sjajno otvorila meč u Orlandu, da bi Peres svoj prvi pogodak postigao već u 11. minutu – posle akcije po levom krilu, Alberto Kvintero poslao je loptu na peterac, a napadač Vankuvera je glavom poslao u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Bolivijci izjednačili u 54. minutu. Posle prekida na tridesetak metara od gola, stvorila se gužva na ivici peterca, da bi je isksusni Huan Karlos Arse na kraju zakucao u mrežu.

Da im se ne ponovi scenario sa svakog susreta sa Gold Kupa, kada su uvek ispuštali stečeno vođstvo, pobirnuo se ponovo Peres u samom finišu. Tri minuta pre isteka regularnog toka iskoristio je dodavanje Aroja i lako pogodio praznu mrežu za veliko slavlje.

Za kraj, ni ovaj dan nije mogao da protekne bez gafova organizatora, pa smo tako u toku himne Čilea imali priliku da čujemo jedan od 'hitova' Pitbula, dok je zastava Bolivije na velikom ekranu na stadionu bila okrenuta naopačke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar