Шест потпредсједника у Скупштини Србије

Посланици Скупштине Србије изабрали су шест потпредсједника новог сазива, а седмо потпредсједничко мјесто остало је упражњено јер кандидат за ту функцију из покрета "Доста је било" Јасмина Николић није добила подршку.

Србија 07.06.2016 | 09:50
Шест потпредсједника у Скупштини Србије

За потпредсједнике парламента изабрани су Верољуб Арсић из Српске напредне странке, Владимир Маринковић из Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, Константин Арсеновић из Партије уједињених пензионера Србије, Ђорђе Милићевић из Социјалистичке партије Србије, Вјерица Радета из Српске радикалне странке и Гордана Чомић из Демократске странке.

Шефови посланичких група још у петак, 3. јуна, договорили су да Скупштина има седам потпредсједника, умјесто шест, колико их је било у прошлом сазиву. Међутим, посланици покрета "Доста је било" нису јуче гласали за тај приједлог иако су имали свог кандидата.

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је да ће се о упражњеном потпредсједничком мјесту посланици договарати у наредном периоду.

Скупштина је за генералног секретара парламента именовала Светиславу Булајић /52/.

Булајићева је дипломирала на Правном факултету, а од 2013. године је на докторским студијама на Правном факултету, са одобреном темом докторске дисертације "Оригинализам, амерички прилог теорији тумачења устава". Као кадар Либерално демократске партије била је посланик од 2012. до 2014. године, а прошле године је била кандидат Владе Србије за генералног секретара Парламентарне скупштине Савјета Европе.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС

07.06.2016 10:51

Машала......

ОДГОВОРИТЕ