Šest potpredsjednika u Skupštini Srbije

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su šest potpredsjednika novog saziva, a sedmo potpredsjedničko mjesto ostalo je upražnjeno jer kandidat za tu funkciju iz pokreta "Dosta je bilo" Jasmina Nikolić nije dobila podršku.

Srbija 07.06.2016 | 09:50
Šest potpredsjednika u Skupštini Srbije

Za potpredsjednike parlamenta izabrani su Veroljub Arsić iz Srpske napredne stranke, Vladimir Marinković iz Socijaldemokratske partije Srbije Rasima LJajića, Konstantin Arsenović iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije, Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranke i Gordana Čomić iz Demokratske stranke.

Šefovi poslaničkih grupa još u petak, 3. juna, dogovorili su da Skupština ima sedam potpredsjednika, umjesto šest, koliko ih je bilo u prošlom sazivu. Međutim, poslanici pokreta "Dosta je bilo" nisu juče glasali za taj prijedlog iako su imali svog kandidata.

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će se o upražnjenom potpredsjedničkom mjestu poslanici dogovarati u narednom periodu.

Skupština je za generalnog sekretara parlamenta imenovala Svetislavu Bulajić /52/.

Bulajićeva je diplomirala na Pravnom fakultetu, a od 2013. godine je na doktorskim studijama na Pravnom fakultetu, sa odobrenom temom doktorske disertacije "Originalizam, američki prilog teoriji tumačenja ustava". Kao kadar Liberalno demokratske partije bila je poslanik od 2012. do 2014. godine, a prošle godine je bila kandidat Vlade Srbije za generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RS

07.06.2016 10:51

Mašala......

ODGOVORITE