Наставља се битка: ФИБА се жали на пресуду Суда у Минхену!

Рат Евролиге и ФИБЕ се наставља и крај му се не назире... Челници ФИБА Европа поднели су приговор на одлуку суда у Минхену да у спору са Евролигом, пресуди у корист Бертомеу и његовог такмичења.

Кошарка 08.06.2016 | 14:15
Наставља се битка: ФИБА се жали на пресуду Суда у Минхену!

ФИБА се жалила на судију који је стао на страну Евролиге. Суд у Минхену прихватио је обе тачке тужбе коју је поднела група најјачих европских клубова уз шпанску и АБА лигу. По тој одлуци ФИБА и ФИБА Европа немају право на суспензију репрезентација или кажњавање националних Савеза.

ФИБА сматра да је одлука донета тек после става ове организације да неће суспендовати репрезентације и да је захтев поднет само да би се поклопио са роком регистрације конкурената за европска такмичења која је најављена од 13. јуна 2016. године ( Еврокуп и кошаркашка Лига шампиона).

ФИБА додаје да захтев не садржи релевантне чињенице које би на прави начин биле представљене суду.

- ФИБА и ФИБА Европа нису били позвани да представе свој положај пре него што је суд донео одлуку, односно суд је само разматрао једнострано тврдњу подносилаца. Упркос томе, суд је одбацио захтев подносилаца да приволе ФИБА и ФИБА Европа да се јавно изјасни да су клубови и лиге слободни да се региструју у Еврокупу. Важно је знати да је регистрација клубова за европска клупска такмичења увек подложна прописима и одлукама одговарајућих националних федерација које ни под којим условима нису везани за прелиминарну забрану. Прелиминарна забрана је тако само привремена мера која је већ оспорена од стране ФИБА Европе - између осталог се наводи у саопштењу ФИБА.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар