Nastavlja se bitka: FIBA se žali na presudu Suda u Minhenu!

Rat Evrolige i FIBE se nastavlja i kraj mu se ne nazire... Čelnici FIBA Evropa podneli su prigovor na odluku suda u Minhenu da u sporu sa Evroligom, presudi u korist Bertomeu i njegovog takmičenja.

Košarka 08.06.2016 | 14:15
Nastavlja se bitka: FIBA se žali na presudu Suda u Minhenu!

FIBA se žalila na sudiju koji je stao na stranu Evrolige. Sud u Minhenu prihvatio je obe tačke tužbe koju je podnela grupa najjačih evropskih klubova uz špansku i ABA ligu. Po toj odluci FIBA i FIBA Evropa nemaju pravo na suspenziju reprezentacija ili kažnjavanje nacionalnih Saveza.

FIBA smatra da je odluka doneta tek posle stava ove organizacije da neće suspendovati reprezentacije i da je zahtev podnet samo da bi se poklopio sa rokom registracije konkurenata za evropska takmičenja koja je najavljena od 13. juna 2016. godine ( Evrokup i košarkaška Liga šampiona).

FIBA dodaje da zahtev ne sadrži relevantne činjenice koje bi na pravi način bile predstavljene sudu.

- FIBA i FIBA Evropa nisu bili pozvani da predstave svoj položaj pre nego što je sud doneo odluku, odnosno sud je samo razmatrao jednostrano tvrdnju podnosilaca. Uprkos tome, sud je odbacio zahtev podnosilaca da privole FIBA i FIBA Evropa da se javno izjasni da su klubovi i lige slobodni da se registruju u Evrokupu. Važno je znati da je registracija klubova za evropska klupska takmičenja uvek podložna propisima i odlukama odgovarajućih nacionalnih federacija koje ni pod kojim uslovima nisu vezani za preliminarnu zabranu. Preliminarna zabrana je tako samo privremena mera koja je već osporena od strane FIBA Evrope - između ostalog se navodi u saopštenju FIBA.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar