Маја Гојковић на челу Скупштине Србије

Посланици Скупштине Србије изабрали су вечерас чланицу председништва Српске напредне странке Мају Гојковић за председницу парламента. Од 233 посланика који су гласали, за њен избор гласало је 159.

Србија 06.06.2016 | 22:45
Маја Гојковић на челу Скупштине Србије

Најупечатљивија сцена током данашњег наставка прве седнице новог сазива парламента, која је разбуктала нови "рат" између напредњака и ДС, била је псовка лидера ДС Бојана Пајтића.

Након што је завршио реплику, одговарајући на оптужбе из СНС да је опљачкао децу ометену у развоју, лидер демократа Бојан Пајтић је изгубио живце и опсовао:

"А у п... материну!"

Микрофон није био искључен, па се све то чуло у директном ТВ преносу.

Муњевито је реаговао шеф посланичког клуба СНС Александар Мартиновић:

"Опсовао је на највулгарнији начин, а Мићуновић га није опоменуо. Да смо то ми учинили гореле би друштвене мреже."

После инцидента, Пајтић је у холу Скупштине признао да јесте опсовао, али не у дискусији, већ за себе.

"То је била физиолошка реакција на увреде напредњака" - 'оправдао' се први човек ДС.

Посланици Скупштине Србије наставили су данас конститутивну седницу на којој треба да буду изабрани председник и потпредседници парламента, генерални секретар и чланови радних тела.

Конститутивна седница новог сазива Скупштине Србије почела је у петак 3. јуна, када су посланицима потврђени мандати, и отворена расправа о избору председника скупштине, али је председавајући, најстарији посланик Драгољуб Мићуновић прекинуо седницу због полемике која је углавном била мимо дневног реда.

На данашњем наставку, шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић казао је да председавајући Драгољуб Мићуновић није имао право да прекине седницу у петак, 3. јуна, поготово без консултација са осталим посланичким групама.

"Ваше образложење да скупштина не може да ради ноћу уопште не стоји, јер се много пута радило ноћу", рекао је Мартиновић.

Он је додао и да СНС апелује на Мићуновића да председава скупштини у складу са пословником.

"Да не предузимате ништа на своју руку и да ако имате потребе да обавите консултације да то не обављате само са шефом ваше групе, него са свима..Апелујем на Вас да својим чињењем или нечињењем на било који начин не блокирате рад скупштине", навео је Мартиновић.

На то је шеф посланичке групе Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ оценио да је захваљујући данашњем обраћању Мартиновића, скупштина враћена на "начин од петка када су заседали 10 часова".

"Ако вам се толико жури, зашто нисте пре 20 дана заказали конститутивну седницу. Ако вам се жури, зашто морате сваком посланику опозиције да одговорите", упитао је Шешељ Мартиновића.

Једини кандидат за председника Скупштине је посланица СНС Маја Гојковић, а за потпредседнике има седам кандидата: Верољуб Арсић (СНС), Константин Арсеновић (ПУПС), Владимир Маринковић (СДПС), Ђорђе Милићевић (СПС), Вјерица Радета (СРС), Гордана Чомић (ДС) и Јасмина Николић (Покрет Доста је било).

Извор: Вечерње новости/Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хх

06.06.2016 20:07

Паметније би јој било да се удала и родила дијете..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сатурнус.

07.06.2016 05:32

Занимљиво',МАЛО'мало,па се роди некакав примитивац.алали ти ћуфте.