Предсједник Турске тражи провјеру крви њемачких посланика

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган предложио је да се провјери крв њемачких посланика који су Бундестагу предложили на разматрање резолуцију о признању геноцида над Јерменима 1915. године како би се видјело да ли у њима тече турска крв.

Свијет 06.06.2016 | 21:12
Предсједник Турске тражи провјеру крви њемачких посланика

„Произилази да је један паметњаковић припремио нешто и поднио њемачком парламенту. Он се родио и одрастао у Њемачкој. У којим архивама си био да би разумио ову тему? А он је, као, Турчин. Какав је он Турчин! Његову крв треба у лабораторији провјерити, јер човјек у чијим жилама тече крв тог народа не оптужује га за геноцид. Њих неко с врха шаље, али због чега их шаље — то је важно“, рекао је Реџеп Тајип Ердоган, говорећи пред дипломцима Универзитета „Сабахадин Заим“ у Истанбулу. 

Он је подсјетио да је више пута предлагао да се створи међународна комисија научника за истраживање догађаја из 1915. године.

„Већ сам говорио: ево архива. Ако је циљ да се ријеши питање — спремни смо. Међутим, ако је циљ да се ова тема злоупотријеби како би на нас вршили притисак, како би то искористили као штап којим ће ударати Турску — извините, ми то нећемо дозволити“, додао је турски предсједник.

Њемачки парламент је 2. јуна већином гласова усвојио резолуцију о геноциду над Јерменима.

Иницијатор резолуције је њемачки политичар турског поријекла Џем Оздемир. Турске власти су ту одлуку дочекале бурно и опозвале су свог амбасадора из Берлина. Ердоган је изјавио да ће одлука Бундестага озбиљно утицати на турско-њемачке односе.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Он мисли

06.06.2016 20:01

На секс туризам у Турској. Чињеница да су странци за папире женили старице, инвалиде, проституте. Ваљда има сазнања или о секс туризму или раду Турака на терену тј. у Њемачкој. Он размишља исправно у вези геноцида. Ко оптужује властити народ за такву ствар чак иако је тачна.Дали су плодови рада Турака у Парламенту остаје да се види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

06.06.2016 22:37

А јест запјенио, к'о Хитлер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

07.06.2016 17:25

Ситна си ти буља да га спомињес

Name

Асад

07.06.2016 18:29

По понасању ту је негдје