Путин: Сада је вријеме да се ујединимо...

Глобални економски изазови захтевају конкретне акције с циљем достизања одрживог раста, пише у поздравном говору руског председника Владимира Путина.

Свијет 06.06.2016 | 20:20
Путин: Сада је вријеме да се ујединимо...

Реч је о говору упућеном учесницима, организаторима и гостима предстојећег Међународног економског форума у Санкт Петербургу (СПИЕФ).

"Глобална економија је све више угрожена политичким и социјалним факторима, и изазови са којима је суочена глобална заједница захтевају конкретне акције с циљем достизања одрживог и уравнотеженог раста", наводи се у припремљеном говору Путина постављеном на званичној интернет страници Форума, преноси руска агенција Тас с.

Од кључног значаја је да, како се додаје у говору, владе у свету заједно раде на тражењу додатних покретача развоја.

"Морамо потпуније да искористимо индустријске, научне, технолошке и иновативне потенцијале наших нација. Морамо брже да реагујемо на мењање тражње на тржишту и на будућу трансформацију глобалног технолошког окружења", пише у Путиновој поруци.

Предстојећи форум у Санкт Петербургу ће, како је оценио, омогућити израду препорука за побољшање стања руске и светске економије.

"Чврсто сам уверен да ће препоруке и уговори израђени за време Форума помоћи економском опоравку Русије и светске економије, као и да ће довести до узајамно корисних дугорочних пројеката", написао је Путин.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу, који ће бити одржан од 16. до 18. јуна, како се наводи на званичној интернет страници форума, окупиће представнике пословне заједнице и влада земаља-чланица Групе 20, као и лидере релевантних међународних институција.

Учесници скупа, међу којима је и генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-Мун и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер, разматраће теме с дневног реда радне групе Бизнис 20 (Б20) и препоруке лидера Г20 о питањима повећања финансија, трговине и инвестиција - што су кључни приоритети и за Г20 и Б20.

Поред осталог, биће речи о мерама које треба да обезбеде ефикаснију регулативу и интернационализацију финансијских тржишта, као и раст глобалних инвестиција, о обезбеђивању модерног, ефикаснијег међународног система трговине, о спровођењу Споразума о трговинским олакшицама, о рационалном распоређивању средстава како би се побољшао успорени глобални опоравак и додатно стимулисао привредни раст у посткризном периоду.

Извор: Б92/Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

07.06.2016 10:34

Кроз глобализам се ствара једна свјетска држава Антихриста!

ОДГОВОРИТЕ