Србија спремна с БиХ градити боље односе

Предсједник Владе Републике Србије Александар Вучић, с којим се данас у Београду састао амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Србији Лазар Миркић, рекао је да ће новој Влади Србије приоритет бити унапређење сарадње са БиХ и да је Србија спремна и треба са БиХ градити најбоље могуће односе.

Босна и Херцеговина 06.06.2016 | 19:47
Србија спремна с БиХ градити боље односе

Како је саопштено из МВП-а БиХ, рекао је и да су далеко веће шансе за развој економских односа када су политички односи добри, а поруке које политичари шаљу одговорне и свима разумљиве.

Додао је да Србија никада неће пропустити прилику да развија односе са БиХ у свим областима и у интересу обје државе и њихових народа. Амбасадор Миркић је подсјетио на разговоре и закључке о путним коридорима на првој заједничкој сједници Савјета министара БиХ и Владе Србије и истакао да би било веома важно да Србија и БиХ заједнички кандидују пројекте за жељезнички и друмски коридор на предстојећој Паришкој конференцији.

Амбасадор је замолио Вучића да подстакне све надлежне у институцијама Србије да убрзају провођење споразума који су потписани с БиХ. Додао је да постоји веома широк правни оквир за унапређење билатералне сарадње у свим областима и тај потенцијал треба више и боље искористити.

Као добар примјер навео је сарадњу између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде и заштите животне средине Р. Србије када је ријеч о прекограничној заштити и управљању ресурсима ријеке Дрине.

Саговорници су се сложили да у области намјенске индустрије треба охрабрити субјекте да што прије отклоне преостале сметње сарадњи и убрзају процес рада, саопштено је.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кобац

07.06.2016 03:30

Не треба хвала чувај ти то за себе

ОДГОВОРИТЕ