Дани славља: Новак ужива у Паризу!

Освајач Ролан Гароса "прошетао" је улицама Париза пехар Отвореног првенства Француске.

Тенис 06.06.2016 | 19:00
Дани славља: Новак ужива у Паризу!

Освајањем пехара Ролан Гароса, Новак Ђоковић комплетирао је све гренд слем титуле у својој колекцији, али и некалендарски Гренд слем.

У овом моменту, најбољи тенисер на свету владар је сва четири највећа турнира на свету, са низом непобедивости на највећој сцени која траје тачно 12 месеци.

Тријумфом у финалу над Ендијем Марејем, остварио је свој дуго сањани сан. Подигао је трофеј који је најдуже чекао и у понедељак га је прошетао Паризом, позирајући фотографима.

Са пехаром у руци, одговарао је новинарима на питања о својим преосталим неоствареним жељама. А заиста их је мало.

Подсетимо да је Новак у недељу постао први тенисер после скоро 50 година који је један за другим освојио сва четири гренд слема, почев од прошлог Вимблдона, преко УС Опена и Аустралијен Опена, до Ролан Гароса.

Да ли му је садашњи циљ да оствари календарски Гренд слем, за шта ће му бити потребно да ове године одбрани титуле у Лондону и Њујорку?

"Не бих да звучим арогантно, али заиста мислим да је све у животу оствариво. Знате, освајање овог трофеја (Ролан Гароса) донело ми је много среће и заиста ме је испунило. Покушавам да схватим ове тренутке и да пажљиво пазим на сваки детаљ", рекао је Ђоковић, фиксирајући поглед на Куп мускетара.

"Без обзира на то могу ли да комплетирам Слем, то је и даље опција. Ипак, не бих сада да размишљам о томе. Тренутно покушавам да  само уживам у овом доживљају, у освајању трофеја који никад нисам освојио", додао је Србин.

Када се одмори, сабере утиске и усмери пажњу ка наредном великом изазову - Вимблдону, Ђоковић ће свуда око себе слушати приче о нападу на Гренд слем - подвигу којем су само ретки пришли овако близу.

Матс Виландер (1988) и Џим Куријер (1992) стали су на пола тог пута снова, јер су освајали Аустралијан Опен и Ролан Гарос, али потом не и Вимблдон.

Примера ради, Роџер Федерер је четири пута освајао Аустралијан опен, али је "само" једном тријумфовао на Ролан Гаросу - 2009, када није подигао трофеј у Мелбурну. Исте године је и Надал освојио Отворено првенство Француске, али није Аустралијан опен.

Ипак, те цифре, достигнућа и рекорди сада су у другом плану. Сада је време за славље и уживање у још једном историјском успеху најбољег на свету.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар