Dani slavlja: Novak uživa u Parizu!

Osvajač Rolan Garosa "prošetao" je ulicama Pariza pehar Otvorenog prvenstva Francuske.

Tenis 06.06.2016 | 19:00
Dani slavlja: Novak uživa u Parizu!

Osvajanjem pehara Rolan Garosa, Novak Đoković kompletirao je sve grend slem titule u svojoj kolekciji, ali i nekalendarski Grend slem.

U ovom momentu, najbolji teniser na svetu vladar je sva četiri najveća turnira na svetu, sa nizom nepobedivosti na najvećoj sceni koja traje tačno 12 meseci.

Trijumfom u finalu nad Endijem Marejem, ostvario je svoj dugo sanjani san. Podigao je trofej koji je najduže čekao i u ponedeljak ga je prošetao Parizom, pozirajući fotografima.

Sa peharom u ruci, odgovarao je novinarima na pitanja o svojim preostalim neostvarenim željama. A zaista ih je malo.

Podsetimo da je Novak u nedelju postao prvi teniser posle skoro 50 godina koji je jedan za drugim osvojio sva četiri grend slema, počev od prošlog Vimbldona, preko US Opena i Australijen Opena, do Rolan Garosa.

Da li mu je sadašnji cilj da ostvari kalendarski Grend slem, za šta će mu biti potrebno da ove godine odbrani titule u Londonu i Njujorku?

"Ne bih da zvučim arogantno, ali zaista mislim da je sve u životu ostvarivo. Znate, osvajanje ovog trofeja (Rolan Garosa) donelo mi je mnogo sreće i zaista me je ispunilo. Pokušavam da shvatim ove trenutke i da pažljivo pazim na svaki detalj", rekao je Đoković, fiksirajući pogled na Kup musketara.

"Bez obzira na to mogu li da kompletiram Slem, to je i dalje opcija. Ipak, ne bih sada da razmišljam o tome. Trenutno pokušavam da  samo uživam u ovom doživljaju, u osvajanju trofeja koji nikad nisam osvojio", dodao je Srbin.

Kada se odmori, sabere utiske i usmeri pažnju ka narednom velikom izazovu - Vimbldonu, Đoković će svuda oko sebe slušati priče o napadu na Grend slem - podvigu kojem su samo retki prišli ovako blizu.

Mats Vilander (1988) i Džim Kurijer (1992) stali su na pola tog puta snova, jer su osvajali Australijan Open i Rolan Garos, ali potom ne i Vimbldon.

Primera radi, Rodžer Federer je četiri puta osvajao Australijan open, ali je "samo" jednom trijumfovao na Rolan Garosu - 2009, kada nije podigao trofej u Melburnu. Iste godine je i Nadal osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, ali nije Australijan open.

Ipak, te cifre, dostignuća i rekordi sada su u drugom planu. Sada je vreme za slavlje i uživanje u još jednom istorijskom uspehu najboljeg na svetu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar