"Они који су почели Арапско прољеће, да се спреме за Европско"

Турски медији пишу како сви треба да забораве на "Арапско пролеће", већ да се спреме за ново "Европско пролеће".

Свијет 06.06.2016 | 18:40
"Они који су почели Арапско прољеће, да се спреме за Европско"

Како се наводи, Запад је почео да плаћа високу цену политике којом се досад руководио, а чије главно гесло је било "не дирати терористе док они не такну вас".

"Можемо ли да оно што се догађа у Паризу и Бриселу назовемо "Европским пролећем"? Наравно да можемо. Највише због тога што они који су започели "Арапско пролеће" сада спремају ново пролеће које се догађа на њиховом прагу", навео је новинар Шереф Огуз за лист "Сабах".

Како је он навео, ово "пролеће" није исто као оно које је имало за циљ да дестабилизује друге државе тако што би свргнули њихове лидере. Овде се ради о новом конфликту међу класама.

"Као бумеранг који долази да удари оне који су га и бацили, пламен који је букнуо у Египту како би се сменила локална власт сад може да се разбукти у Паризу. Када су терористи убијали у нашем региону, Запад је мислио да то није нешто о чему би требало бринути, али када су се суочили са истим, то сада називају нападом на целокупну људску популацију", навео је он.

Тероризам, изазван глобалном кризом сада је на улицама Париза, навео је."Плодови зла прете чак и Немачкој, нашој браћи која и даље покушавају да нам забоду нож у леђа у Шпанији, Пољској и Грчкој. "Европско пролеће" би било другачије. Да ли ће доћи овог лета или зиме, остаје да се види", пише Огуз.

(Вести онлине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Огуз2

06.06.2016 18:44

На баљезгај Огуз,направице ти запад ако треба и у Турској прољеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

06.06.2016 19:35

"Ко другоме јаму копа сам у јаму упада" стара је СРБска нродна изрека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абдулах Одзалан

06.06.2016 20:44

Висе од 30 % становника Турске нису етницки Турци,то је огромна маса за прављење белаја,питање је дали има или нема интереса за белајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

06.06.2016 22:29

Долазак великог броја избјеглица из Азије и Африке је велика пријетња да изазове немире. Наравно ти људи никада неце се интегрисати а то им и није циљ. Многи мисле да је довољно доци у Европу и ту те цека све али оцито да су изманипулисани зато на све стране тразе несто сто уопсте не постоји.Европа није способна да запосли своје градјане а камо ли неке људе који никада нису ниста радили.Неко све ово екстра ради како би сто висе ослабио Европљане.Турска се суоцава великим изазовима сто за њу мозе имати лосе последице.Постојеца власт је толико нестабилна да висе незна ни ста ради и стално изазива Скандале.

ОДГОВОРИТЕ