"Oni koji su počeli Arapsko proljeće, da se spreme za Evropsko"

Turski mediji pišu kako svi treba da zaborave na "Arapsko proleće", već da se spreme za novo "Evropsko proleće".

Svijet 06.06.2016 | 18:40
"Oni koji su počeli Arapsko proljeće, da se spreme za Evropsko"

Kako se navodi, Zapad je počeo da plaća visoku cenu politike kojom se dosad rukovodio, a čije glavno geslo je bilo "ne dirati teroriste dok oni ne taknu vas".

"Možemo li da ono što se događa u Parizu i Briselu nazovemo "Evropskim prolećem"? Naravno da možemo. Najviše zbog toga što oni koji su započeli "Arapsko proleće" sada spremaju novo proleće koje se događa na njihovom pragu", naveo je novinar Šeref Oguz za list "Sabah".

Kako je on naveo, ovo "proleće" nije isto kao ono koje je imalo za cilj da destabilizuje druge države tako što bi svrgnuli njihove lidere. Ovde se radi o novom konfliktu među klasama.

"Kao bumerang koji dolazi da udari one koji su ga i bacili, plamen koji je buknuo u Egiptu kako bi se smenila lokalna vlast sad može da se razbukti u Parizu. Kada su teroristi ubijali u našem regionu, Zapad je mislio da to nije nešto o čemu bi trebalo brinuti, ali kada su se suočili sa istim, to sada nazivaju napadom na celokupnu ljudsku populaciju", naveo je on.

Terorizam, izazvan globalnom krizom sada je na ulicama Pariza, naveo je."Plodovi zla prete čak i Nemačkoj, našoj braći koja i dalje pokušavaju da nam zabodu nož u leđa u Španiji, Poljskoj i Grčkoj. "Evropsko proleće" bi bilo drugačije. Da li će doći ovog leta ili zime, ostaje da se vidi", piše Oguz.

(Vesti online)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oguz2

06.06.2016 16:44

Na baljezgaj Oguz,napravice ti zapad ako treba i u Turskoj proljece.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikić

06.06.2016 17:35

"Ko drugome jamu kopa sam u jamu upada" stara je SRBska nrodna izreka!

ODGOVORITE
Name

Abdulah Odzalan

06.06.2016 18:44

Vise od 30 % stanovnika Turske nisu etnicki Turci,to je ogromna masa za pravljenje belaja,pitanje je dali ima ili nema interesa za belajem.

ODGOVORITE
Name

Petar

06.06.2016 20:29

Dolazak velikog broja izbjeglica iz Azije i Afrike je velika prijetnja da izazove nemire. Naravno ti ljudi nikada nece se integrisati a to im i nije cilj. Mnogi misle da je dovoljno doci u Evropu i tu te ceka sve ali ocito da su izmanipulisani zato na sve strane traze nesto sto uopste ne postoji.Evropa nije sposobna da zaposli svoje gradjane a kamo li neke ljude koji nikada nisu nista radili.Neko sve ovo ekstra radi kako bi sto vise oslabio Evropljane.Turska se suocava velikim izazovima sto za nju moze imati lose posledice.Postojeca vlast je toliko nestabilna da vise nezna ni sta radi i stalno izaziva Skandale.

ODGOVORITE