Страх од терориста! Чак 82 припадника обезбјеђења за ЕУРО 2016. на листи сумњивих?!

Француска обавештајна служба установила је да се од више хиљада људи задужених за безбедност посетилаца на стадионима током Европског првенства у Француској, 82 особе налазе на листи сумњивих.

Фудбал 09.06.2016 | 14:00
Страх од терориста! Чак 82 припадника обезбјеђења за ЕУРО 2016. на листи сумњивих?!

Генерални директорат за унутрашнују безбедност (ИСБ) регистровао је 3.500 особа које ће бити задужене за безбедност посетилаца на стадионима током Европског првенства, преноси француски лист "Поан".

Од тог броја, на листи сумњивих налази се 82 лица која би могли или да припадају некој терористичкој групи као што је Исламска држава, или су у прошлости били сумњивог понашања или екстремних уверења било левичарских или десничарских, наводи РТ.

Према наводима француских власти, око 90.000 људи биће на дужности током Европског првенства у фудбалу, укључујући стадионе, места где су навијачи и улице.

Од тога је 77.000 припадника полиције и жандармерије, а остали припадници војске или безбедносних служби, као и 1.000 волонтера.

"Такав јединствен догађај у изузетним околностима захтева додатне безбедносне мере", рекао је министар унутрашњих послова Бернар Казнев новинарима.

Француска је обећала да ће шампионат бити у потпуности безбедан. Ница у којој ће се играти четири меча, потрошиће на припреме око 1,2 милиона евра што је скоро половина буџета од 2,5 милиона евра, наводи "Поан".

Свака фудбалска репрезентација добиће 17 полицајаца и два агента француске елитне специјалне једине за додатну заштиту.

РТ наводи да ће шест руских специјалаца учествовати у међународној операцији очувања реда током шампионата.

Након што су обавештајне агенције упозориле да Европско првенство као и туристичке локације и места која привлаче већи број људи представљају потенцијалне мете Исламске државе, амерички Стејт департмент је упозорио своје држављане да избегавају та места.

Амбасаде и конзулати у Паризу такође су појачале мере безбедности.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар