Ово признање чека Новака када стигне у Београд...!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, биће први носилац мача "Златни Витез – Свети Стефан Деспот Српски", који ће му бити уручен на Свечаној Спасовданској додели признања Витез Феста 2016 у Старом двору која ће се одржати 8. јуна у 19 сати.

Тенис 08.06.2016 | 11:45
Ово признање чека Новака када стигне у Београд...!

Ово је најавио Управни одбор Краљевског Реда Витезова, који је и организатор фестивала Витез Фест који се сваке године одржава на Београдској тврђави.

Мач је ручни рад ковача Жељка Пантића из Смедерева и реплика је средњевековног једноипоручног мача Светог Деспота Стефана Лазаревића, са изгравираном орнаментиком на оштрици, кожној ручки и фотроли.

Овај велелепни мач је специјално искован за ову прилику уз консултацију археолога и стручњака за средњовековно оружје Марка Алексића, и најлепша је историјска реконструкција светски признатог "српског" мача икада рађена у Србији. "Због тога га је Управни Одбор Краљевског Реда Витезова на челу са Њеним Краљевским Височанством Кнегињом Линдом Карађорђевић, наменио највећем савременом планетарном српском витезу, Новаку Ђоковићу", саоптили су организатори.

Овај мач ће уручити лично Његово Краљевско Височанство Принц Михајло Карађорђевић, а примиће га Новак Ђоковић или особа коју он одреди да га заступа уколико сам буде спречен због својих професионалних обавеза.

На истом догађају Краљевски Ред Витезова ће уручити и признања свим заслужним институцијама, појединцима, учесницима и партнерима који су помогли да се одржи Витез Фест 2016. Ова витешка манифестације одржава се сваке године на празнике Врбица и Цвети, са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, а под покровитељством Њ. К. В. Кнегиње Линде Карађорђевић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Само то

08.06.2016 09:58

Па човјек је тенис направио савршеним

ОДГОВОРИТЕ