Ovo priznanje čeka Novaka kada stigne u Beograd...!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, biće prvi nosilac mača "Zlatni Vitez – Sveti Stefan Despot Srpski", koji će mu biti uručen na Svečanoj Spasovdanskoj dodeli priznanja Vitez Festa 2016 u Starom dvoru koja će se održati 8. juna u 19 sati.

Tenis 08.06.2016 | 11:45
Ovo priznanje čeka Novaka kada stigne u Beograd...!

Ovo je najavio Upravni odbor Kraljevskog Reda Vitezova, koji je i organizator festivala Vitez Fest koji se svake godine održava na Beogradskoj tvrđavi.

Mač je ručni rad kovača Željka Pantića iz Smedereva i replika je srednjevekovnog jednoiporučnog mača Svetog Despota Stefana Lazarevića, sa izgraviranom ornamentikom na oštrici, kožnoj ručki i fotroli.

Ovaj velelepni mač je specijalno iskovan za ovu priliku uz konsultaciju arheologa i stručnjaka za srednjovekovno oružje Marka Aleksića, i najlepša je istorijska rekonstrukcija svetski priznatog "srpskog" mača ikada rađena u Srbiji. "Zbog toga ga je Upravni Odbor Kraljevskog Reda Vitezova na čelu sa Njenim Kraljevskim Visočanstvom Kneginjom Lindom Karađorđević, namenio najvećem savremenom planetarnom srpskom vitezu, Novaku Đokoviću", saoptili su organizatori.

Ovaj mač će uručiti lično Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Mihajlo Karađorđević, a primiće ga Novak Đoković ili osoba koju on odredi da ga zastupa ukoliko sam bude sprečen zbog svojih profesionalnih obaveza.

Na istom događaju Kraljevski Red Vitezova će uručiti i priznanja svim zaslužnim institucijama, pojedincima, učesnicima i partnerima koji su pomogli da se održi Vitez Fest 2016. Ova viteška manifestacije održava se svake godine na praznike Vrbica i Cveti, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, a pod pokroviteljstvom Nj. K. V. Kneginje Linde Karađorđević.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Samo to

08.06.2016 09:58

Pa čovjek je tenis napravio savršenim

ODGOVORITE