Олга о првој титули са Ролан Гароса: "Плакао је и тата! Ма, сви смо плакали"!

Олга Даниловић, јуниорска дубл шампионка Ролан Гароса, открила је шта је урадила одмах после свог првог гренд слем тријумфа у каријери.

Тенис 08.06.2016 | 10:45
Олга о првој титули са Ролан Гароса: "Плакао је и тата! Ма, сви смо плакали"!

Дебитантски Ролан Гарос и одмах пехар!

Олга Даниловић, перспективна српска тенисерка, дуго ће памтити своје прво учешће на јуниорском турниру Отвореног првенства Француске, са којег се вратила са трофејом за победнице женског дубла.

У пару са Паолом Аријас из Шпаније, Олга је у финалу савладала руски тандем Потапова - Первушина и тако на најбољи начин почела историјски дан српског тениса, на који је тријумфално ставио тачку Новак Ђоковић.

После победе, на конференцији за новинаре, симпатична српска тенисерка није крила одушевљење и збуњеност великим успехом.

"Људи моји, ја не знам како се зовем, не знам где се налазим. У шоку сам, ме знам где да станем, шта да радим. Нисам ни свесна шта смо постигле. Ни она, ни ја. Тек за два-три сата, кад се слегну емоције, знаћу шта се десило", рекла је Олга, а пренео "Спортски журнал".

Признавши да јој је такмичење у синглу било у првом плану, Даниловићева је објаснила да није ни било планирано да игра са баш том дубл-партнерком, али да их је спојио сплет околности и рана елиминација њене првобитне саиграчице.

Како су протекли први моменти после освајања титуле?

"Позвала сам тату, само сам то урадила. Нисам ни гледала телефон, јер има милион позива и порука"

На питање како јој је реаговао отац, славни кошаркаш Предраг Саша Даниловић, одговорила је искрено:

"Хоћете искрено да вам кажем? Плакао је. И ја сам плакала, татина ћерка сам, ипак, ја. Ни мама не зна где је. Жена је потпуно у шоку. Грли ме, тресе се. Таша ме грли, тресе се. Сви смо се тресли"

Наредни Олгин циљ је познат - учешће на јуниорском Вимблдону.

"Одмах идем кући и одмах се спремам за Вимблдон. Сада има да гризем, мада сам и до сада гризла", подвукла је Даниловићева, пуна елана и енергије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Велибор

08.06.2016 10:26

Нека си жива и здрава. Пуно среце.

ОДГОВОРИТЕ