Olga o prvoj tituli sa Rolan Garosa: "Plakao je i tata! Ma, svi smo plakali"!

Olga Danilović, juniorska dubl šampionka Rolan Garosa, otkrila je šta je uradila odmah posle svog prvog grend slem trijumfa u karijeri.

Tenis 08.06.2016 | 10:45
Olga o prvoj tituli sa Rolan Garosa: "Plakao je i tata! Ma, svi smo plakali"!

Debitantski Rolan Garos i odmah pehar!

Olga Danilović, perspektivna srpska teniserka, dugo će pamtiti svoje prvo učešće na juniorskom turniru Otvorenog prvenstva Francuske, sa kojeg se vratila sa trofejom za pobednice ženskog dubla.

U paru sa Paolom Arijas iz Španije, Olga je u finalu savladala ruski tandem Potapova - Pervušina i tako na najbolji način počela istorijski dan srpskog tenisa, na koji je trijumfalno stavio tačku Novak Đoković.

Posle pobede, na konferenciji za novinare, simpatična srpska teniserka nije krila oduševljenje i zbunjenost velikim uspehom.

"Ljudi moji, ja ne znam kako se zovem, ne znam gde se nalazim. U šoku sam, me znam gde da stanem, šta da radim. Nisam ni svesna šta smo postigle. Ni ona, ni ja. Tek za dva-tri sata, kad se slegnu emocije, znaću šta se desilo", rekla je Olga, a preneo "Sportski žurnal".

Priznavši da joj je takmičenje u singlu bilo u prvom planu, Danilovićeva je objasnila da nije ni bilo planirano da igra sa baš tom dubl-partnerkom, ali da ih je spojio splet okolnosti i rana eliminacija njene prvobitne saigračice.

Kako su protekli prvi momenti posle osvajanja titule?

"Pozvala sam tatu, samo sam to uradila. Nisam ni gledala telefon, jer ima milion poziva i poruka"

Na pitanje kako joj je reagovao otac, slavni košarkaš Predrag Saša Danilović, odgovorila je iskreno:

"Hoćete iskreno da vam kažem? Plakao je. I ja sam plakala, tatina ćerka sam, ipak, ja. Ni mama ne zna gde je. Žena je potpuno u šoku. Grli me, trese se. Taša me grli, trese se. Svi smo se tresli"

Naredni Olgin cilj je poznat - učešće na juniorskom Vimbldonu.

"Odmah idem kući i odmah se spremam za Vimbldon. Sada ima da grizem, mada sam i do sada grizla", podvukla je Danilovićeva, puna elana i energije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Velibor

08.06.2016 10:26

Neka si živa i zdrava. Puno srece.

ODGOVORITE