Џумхур пред Вимблдон и ОИ: Желим да будем спреман!

"Ни прије Вимблдона не могу најављивати велике резултате, али је сигурно да ћу дати све од себе да направим лијеп резултат. Показао сам да добро играм на великим турнирима, изјавио је најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур.

Тенис 08.06.2016 | 10:15
Џумхур пред Вимблдон и ОИ: Желим да будем спреман!

"Сигуран сам да уколико будем имао прилику да ћу је искористити и направити добар резултат", изјавио је најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур на прес конференцији посвећеној његовом наступу на овогодишњем Вимблдону и Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

На почетку конференције Џумхур је искористио прилику да Новаку Ђоковићу честита на освајању Ролан Гароса и истакао да је српски тенисер направио једну од највећих ствари у тенису, тако што је повезао сва четири турнира и да је досегао ниво који ће ријетко ко поновити.

Осврнуо на свој наступ на Ролан Гаросу за који је казао да није незадовољан.

"Незадовољан сам жријебом. Играо сам са 25. играчем свијета и против таквих не можете увијек очекивати побједу. Меч је био добар, али своје шансе нисам искористио, посебно у другом сету. Ствари су се окренуле и психички и физички је он био доста јачи. Иако су два преостала сета била јако густа, нисам успио побиједити. Нажалост, изгубио сам у првом колу. Нисам успио остварити резултат као прошле године, али својом игром не могу бити незадовољан“, рекао је Џумхур.

Џумхур је 31. маја у Чешкој због повреде зглоба, коју је дан раније зарадио на тренингу, предао меч, који је дошао у вријеме када је његово тијело већ почело да се "буни".

"Једноставно сам осјећао умор. Дан прије меча сам изврнуо зглоб и било је питање да ли ћу играти. Одлучио сам играти. Можда је глупо од мене што сам уопште покушавао играти тај меч јер сам само ризиковао пуно већу повреду. У питању су три лигамента десног скочног зглоба. Ништа није хвала Богу сломљено. Није у питању тешка повреда, с обзиром да скочни зглоб може имати веће посљедице. Могу тренутно ходати, возити бицикл, а већ промјене правца нисам сигуран колико могу. Данас ћу одрадити први тренинг и наставити с терапијама. Надам се да ћу бити потпуно спреман и за припреме за траву. Уколико се повреда одужи, одморићу јер желим учествовати и на Вимблдону и Олимпијским играма", истакао је Џумхур.

Говорећи о очекивањима на Вимблдону, Џумхур је истакао да му подлога на том Грен слему најмање одговара, али је обећао да ће дати све од себе како би остварио најбољи могући резултат јер је, како је казао, и раније показао добру игру на Грен слемовима.

Истакао је да му повреда свакако ремети планове за припреме за Вимблдон будући да је пропустио многе кондиционе припреме.

"Пропустио сам неколико дана, али на крају крајева у свему томе има нешто добро. Добићу одмор који ми је заиста требао. Играо сам доста турнира и мечева, и један одмор, иако присилан ће заиста добро доћи", нагласио је Џумхур.

"ВАЈЛД КАРД"

На крају је говорио и о правилима АТФ-а када је у питању учешће на Олимпијским играма на којима ће како је истакао, највјероватније наступати захваљујући "вајлд карду". "Земља која нема представника на Олимпијским играма у тенису, а има играча у првих 300, први играч у тој држави добија 'вајлд кард'. По тој основи бих требао добити позивницу. Од данас до 9. јуна Олимпијски комитет и Тениски савез БиХ ће добити маилове који ће до 16. јуна требати потврдити моје учешће на Олимпијским играма и онда до 30. јуна, када сви савези пошаљу имена својих играча доћи ће до прелиминарне листе, која ће 18. јуна бити коначна", појаснио је Џумхур.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар