Džumhur pred Vimbldon i OI: Želim da budem spreman!

"Ni prije Vimbldona ne mogu najavljivati velike rezultate, ali je sigurno da ću dati sve od sebe da napravim lijep rezultat. Pokazao sam da dobro igram na velikim turnirima, izjavio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Tenis 08.06.2016 | 10:15
Džumhur pred Vimbldon i OI: Želim da budem spreman!

"Siguran sam da ukoliko budem imao priliku da ću je iskoristiti i napraviti dobar rezultat", izjavio je najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur na pres konferenciji posvećenoj njegovom nastupu na ovogodišnjem Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Na početku konferencije Džumhur je iskoristio priliku da Novaku Đokoviću čestita na osvajanju Rolan Garosa i istakao da je srpski teniser napravio jednu od najvećih stvari u tenisu, tako što je povezao sva četiri turnira i da je dosegao nivo koji će rijetko ko ponoviti.

Osvrnuo na svoj nastup na Rolan Garosu za koji je kazao da nije nezadovoljan.

"Nezadovoljan sam žrijebom. Igrao sam sa 25. igračem svijeta i protiv takvih ne možete uvijek očekivati pobjedu. Meč je bio dobar, ali svoje šanse nisam iskoristio, posebno u drugom setu. Stvari su se okrenule i psihički i fizički je on bio dosta jači. Iako su dva preostala seta bila jako gusta, nisam uspio pobijediti. Nažalost, izgubio sam u prvom kolu. Nisam uspio ostvariti rezultat kao prošle godine, ali svojom igrom ne mogu biti nezadovoljan“, rekao je Džumhur.

Džumhur je 31. maja u Češkoj zbog povrede zgloba, koju je dan ranije zaradio na treningu, predao meč, koji je došao u vrijeme kada je njegovo tijelo već počelo da se "buni".

"Jednostavno sam osjećao umor. Dan prije meča sam izvrnuo zglob i bilo je pitanje da li ću igrati. Odlučio sam igrati. Možda je glupo od mene što sam uopšte pokušavao igrati taj meč jer sam samo rizikovao puno veću povredu. U pitanju su tri ligamenta desnog skočnog zgloba. Ništa nije hvala Bogu slomljeno. Nije u pitanju teška povreda, s obzirom da skočni zglob može imati veće posljedice. Mogu trenutno hodati, voziti bicikl, a već promjene pravca nisam siguran koliko mogu. Danas ću odraditi prvi trening i nastaviti s terapijama. Nadam se da ću biti potpuno spreman i za pripreme za travu. Ukoliko se povreda oduži, odmoriću jer želim učestvovati i na Vimbldonu i Olimpijskim igrama", istakao je Džumhur.

Govoreći o očekivanjima na Vimbldonu, Džumhur je istakao da mu podloga na tom Gren slemu najmanje odgovara, ali je obećao da će dati sve od sebe kako bi ostvario najbolji mogući rezultat jer je, kako je kazao, i ranije pokazao dobru igru na Gren slemovima.

Istakao je da mu povreda svakako remeti planove za pripreme za Vimbldon budući da je propustio mnoge kondicione pripreme.

"Propustio sam nekoliko dana, ali na kraju krajeva u svemu tome ima nešto dobro. Dobiću odmor koji mi je zaista trebao. Igrao sam dosta turnira i mečeva, i jedan odmor, iako prisilan će zaista dobro doći", naglasio je Džumhur.

"VAJLD KARD"

Na kraju je govorio i o pravilima ATF-a kada je u pitanju učešće na Olimpijskim igrama na kojima će kako je istakao, najvjerovatnije nastupati zahvaljujući "vajld kardu". "Zemlja koja nema predstavnika na Olimpijskim igrama u tenisu, a ima igrača u prvih 300, prvi igrač u toj državi dobija 'vajld kard'. Po toj osnovi bih trebao dobiti pozivnicu. Od danas do 9. juna Olimpijski komitet i Teniski savez BiH će dobiti mailove koji će do 16. juna trebati potvrditi moje učešće na Olimpijskim igrama i onda do 30. juna, kada svi savezi pošalju imena svojih igrača doći će do preliminarne liste, koja će 18. juna biti konačna", pojasnio je Džumhur.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar