Доналд Трамп "дебело" зарадио на Гадафију

Амерички милијардер Доналд Трамп изјавио је данас "да је зарадио пуно новца" од једног посла са либијским вођом Моамером Гадафијем пре више година.

Свијет 06.06.2016 | 15:35
Доналд Трамп "дебело" зарадио на Гадафију

Иначе, тада је тврдио да није имао појма да је за Гадафија било изнајмљено једно његово луксузно имање у предграђу Њујорка.

"Ако се сећате, ја сам зарадио пуно новца од Гадафија. Он је дошао у ову земљу и морао је са мном да склопи уговор пошто је морао негде да одседне", рекао је Трамп у интервјуу за америчку ТВ мрежу Си-Би-Ес, а пренела је агенција АП.

Најизгледнији кандидат Републиканске странке за председника САД је додао: "Он ми је платио читаво богатсво. Али није тамо никад одсео".

Гадафи је 2009. године, током посете Њујорку поводом седнице Генералне скупштине Уједињених нација, очајнички тражио место где би поставио свој бедуински шатор.

Након што је безуспешно покушала да обезбеди локацију у Централ парку на Менхетну, Апер Ист Сајду и Енглвуду у Њу Џерсију, либијска влада се обратила агентима за некретнине желећи да изнајми Трампово имање "Севен Спрингс" у њујоршком предграђу Бедфорду.

Гадафи тамо никад није одсео, али се тај догађај ипак претворио у спектакл пошто је велики број новинара и фоторепортера стигао у Бедфорд како би гледали како грађевински радници подижу велики бели шатор, украшен таписеријама са призорима камила и палминог дрвећа и опремљен кожним софама и сточићима за кафу.

У то време се Трамп дистанцирао од свега, наводећи да је преваром наведен да изнајми своје имање.

Амерички милијардер је, међутим, две године касније "окренуо плочу", хвалећи се да је "преварио" либијског вођу у том послу.

"Пословао сам са Гадафијем. Извините због тога. Изнајмио сам му комад земље, а он ми је платио више за ноћ него што бих од тог имања могао да зарадим у години или две дана. А онда му нисам дао да користи то имање. Тако би требало да се ради", рекао је Трамп 2011. у интервјуу Фокс Њузу.

(Мондо.рс) 

(Фото: Гуливер/Геттy Имагес/Даниел Берехулак)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

06.06.2016 16:38

Обицни каубоји,и мајку би продали.Само долари,долари то је њихов велечасни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

06.06.2016 18:01

Американци зиве за царство земаљско а СРБи и многи други народи у свијету за Царство Небеско!

Name

Пасха

07.06.2016 17:28

Покрали су злато и паре из Ирака и Либије које су бродовима за нафту превлацили за америку,проклети нек су зидови и американци

ОДГОВОРИТЕ