Donald Tramp "debelo" zaradio na Gadafiju

Američki milijarder Donald Tramp izjavio je danas "da je zaradio puno novca" od jednog posla sa libijskim vođom Moamerom Gadafijem pre više godina.

Svijet 06.06.2016 | 15:35
Donald Tramp "debelo" zaradio na Gadafiju

Inače, tada je tvrdio da nije imao pojma da je za Gadafija bilo iznajmljeno jedno njegovo luksuzno imanje u predgrađu Njujorka.

"Ako se sećate, ja sam zaradio puno novca od Gadafija. On je došao u ovu zemlju i morao je sa mnom da sklopi ugovor pošto je morao negde da odsedne", rekao je Tramp u intervjuu za američku TV mrežu Si-Bi-Es, a prenela je agencija AP.

Najizgledniji kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD je dodao: "On mi je platio čitavo bogatsvo. Ali nije tamo nikad odseo".

Gadafi je 2009. godine, tokom posete Njujorku povodom sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, očajnički tražio mesto gde bi postavio svoj beduinski šator.

Nakon što je bezuspešno pokušala da obezbedi lokaciju u Central parku na Menhetnu, Aper Ist Sajdu i Englvudu u Nju Džersiju, libijska vlada se obratila agentima za nekretnine želeći da iznajmi Trampovo imanje "Seven Springs" u njujorškom predgrađu Bedfordu.

Gadafi tamo nikad nije odseo, ali se taj događaj ipak pretvorio u spektakl pošto je veliki broj novinara i fotoreportera stigao u Bedford kako bi gledali kako građevinski radnici podižu veliki beli šator, ukrašen tapiserijama sa prizorima kamila i palminog drveća i opremljen kožnim sofama i stočićima za kafu.

U to vreme se Tramp distancirao od svega, navodeći da je prevarom naveden da iznajmi svoje imanje.

Američki milijarder je, međutim, dve godine kasnije "okrenuo ploču", hvaleći se da je "prevario" libijskog vođu u tom poslu.

"Poslovao sam sa Gadafijem. Izvinite zbog toga. Iznajmio sam mu komad zemlje, a on mi je platio više za noć nego što bih od tog imanja mogao da zaradim u godini ili dve dana. A onda mu nisam dao da koristi to imanje. Tako bi trebalo da se radi", rekao je Tramp 2011. u intervjuu Foks Njuzu.

(Mondo.rs) 

(Foto: Guliver/Getty Images/Daniel Berehulak)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Re

06.06.2016 18:38

Obicni kauboji,i majku bi prodali.Samo dolari,dolari to je njihov velečasni.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikić

06.06.2016 20:01

Amerikanci zive za carstvo zemaljsko a SRBi i mnogi drugi narodi u svijetu za Carstvo Nebesko!

Name

Pasha

07.06.2016 19:28

Pokrali su zlato i pare iz Iraka i Libije koje su brodovima za naftu prevlacili za ameriku,prokleti nek su zidovi i amerikanci

ODGOVORITE