Симоновић: Гудурић заслужује тај шут! Он је рођени побједник!

Марко Симоновић о карактеру и таленту свог саиграча - хероја дербија.

Кошарка 06.06.2016 | 15:30
Симоновић: Гудурић заслужује тај шут! Он је рођени побједник!

Марко Гудурић урадио је велике ствари ове сезоне, а тројка за велику победу против Партизана кулминација је године његовог пуног развоја и афирмације.

Пре 12 месеци био је играч ФМП-а, које је напустио да би током лета, са репрезентацијом освојио злато на Европском првенству, на којем је био и МВП. Одмах затим, прикључен је првом тиму Звезде, у којем је користио прилику и заблистао када је у првом делу сезоне било најважније -  у утакмици за пласман у Топ 16, против Бајерна.

Светислав Кари Пешић жалио се сарадницима током тог меча да нико не може да сачува момка рођеног у Прибоју, новопеченог "А" репрезентативца, који је у недељном дербију за само 13 минута израстао у правог хероја.

У игру је ушао крајем треће четвртине и до краја "повукао" екипу ка великом тријумфу, на који је ставио лични печат одлучујућим кошем - тројком, уз свук сирене, за коначних 86:87.

После меча признао је да ће дуго памтити тај кош и "експлозију" црвено-белог дела дворане, а његови саиграчи низали су хвалоспеве на рачун те тројке.

Марко Симоновић говорио је и о Гудурићевом карактеру, најављујући још великих кошева свог саиграча.

"Видео сам је да улази. Он заслужује тај шут. Победник је и сигуран сам да ће имати у каријери много таквих шутева", рекао је искусни Звездин крилни кошаркаш.

У моментима славља, црвено-бели нису заборављали ни  свој заостатак од чак 20 поена у једном моменту првог полувремена. Симоновић је рекао да су играчи пре другог дела меча одржали међусобни састанак.

"Знали смо да ће бити тешка утакмица. Ушли смо у дуел опуштеније, што не оправдавам, већ је за критику, али дозвали смо се памети у полувремену. Имали смо састанак ми, играчи, и договорили смо се да одиграмо како умемо и успели смо".

 "Веровали смо, јер смо се враћали много пута. Знали смо да имамо то од првог минута наставка. Наша игра је постала агресивнија, јача и за непуна два минута надокнадили смо, чини ми се, осам поена разлике. Тада смо одмах видели да можемо. Остали смо мирни, а они су се умарали. На крају смо мало срећно победили, али заслужили смо", рекао је Симоновић.

Коментаришући игру Партизана, објаснио је да се слична, снажна реакција црно-белих на пораз у првом мечу и могла очекивати.

"Они су одиграли ову утакмицу много боље него прву, погађали су тешке шутеве и знао сам да ће показати карактер", поручио је Симоновић.

Упитан за наредни меч, констатовао је да црвено-бели имају велику прилику да тријумфом одбране наслов првака.

"Волео бих да освојимо то. Заслужили смо. Било би лепо да ову сезону крунишемо трофејом и ако буде 3:0, биће то и потврда наше доминације, у смислу да нисмо изгубили ниједну плеј-оф утакмицу изузев мечева против ЦСКА. Ова генерација то заслужује. Даћемо све од себе", подвукао је Симоновић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар