Simonović: Gudurić zaslužuje taj šut! On je rođeni pobjednik!

Marko Simonović o karakteru i talentu svog saigrača - heroja derbija.

Košarka 06.06.2016 | 15:30
Simonović: Gudurić zaslužuje taj šut! On je rođeni pobjednik!

Marko Gudurić uradio je velike stvari ove sezone, a trojka za veliku pobedu protiv Partizana kulminacija je godine njegovog punog razvoja i afirmacije.

Pre 12 meseci bio je igrač FMP-a, koje je napustio da bi tokom leta, sa reprezentacijom osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, na kojem je bio i MVP. Odmah zatim, priključen je prvom timu Zvezde, u kojem je koristio priliku i zablistao kada je u prvom delu sezone bilo najvažnije -  u utakmici za plasman u Top 16, protiv Bajerna.

Svetislav Kari Pešić žalio se saradnicima tokom tog meča da niko ne može da sačuva momka rođenog u Priboju, novopečenog "A" reprezentativca, koji je u nedeljnom derbiju za samo 13 minuta izrastao u pravog heroja.

U igru je ušao krajem treće četvrtine i do kraja "povukao" ekipu ka velikom trijumfu, na koji je stavio lični pečat odlučujućim košem - trojkom, uz svuk sirene, za konačnih 86:87.

Posle meča priznao je da će dugo pamtiti taj koš i "eksploziju" crveno-belog dela dvorane, a njegovi saigrači nizali su hvalospeve na račun te trojke.

Marko Simonović govorio je i o Gudurićevom karakteru, najavljujući još velikih koševa svog saigrača.

"Video sam je da ulazi. On zaslužuje taj šut. Pobednik je i siguran sam da će imati u karijeri mnogo takvih šuteva", rekao je iskusni Zvezdin krilni košarkaš.

U momentima slavlja, crveno-beli nisu zaboravljali ni  svoj zaostatak od čak 20 poena u jednom momentu prvog poluvremena. Simonović je rekao da su igrači pre drugog dela meča održali međusobni sastanak.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Ušli smo u duel opuštenije, što ne opravdavam, već je za kritiku, ali dozvali smo se pameti u poluvremenu. Imali smo sastanak mi, igrači, i dogovorili smo se da odigramo kako umemo i uspeli smo".

 "Verovali smo, jer smo se vraćali mnogo puta. Znali smo da imamo to od prvog minuta nastavka. Naša igra je postala agresivnija, jača i za nepuna dva minuta nadoknadili smo, čini mi se, osam poena razlike. Tada smo odmah videli da možemo. Ostali smo mirni, a oni su se umarali. Na kraju smo malo srećno pobedili, ali zaslužili smo", rekao je Simonović.

Komentarišući igru Partizana, objasnio je da se slična, snažna reakcija crno-belih na poraz u prvom meču i mogla očekivati.

"Oni su odigrali ovu utakmicu mnogo bolje nego prvu, pogađali su teške šuteve i znao sam da će pokazati karakter", poručio je Simonović.

Upitan za naredni meč, konstatovao je da crveno-beli imaju veliku priliku da trijumfom odbrane naslov prvaka.

"Voleo bih da osvojimo to. Zaslužili smo. Bilo bi lepo da ovu sezonu krunišemo trofejom i ako bude 3:0, biće to i potvrda naše dominacije, u smislu da nismo izgubili nijednu plej-of utakmicu izuzev mečeva protiv CSKA. Ova generacija to zaslužuje. Daćemo sve od sebe", podvukao je Simonović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar