Хтио да баци 125 кг ТНТ-а на Еуро 2016!

Украјинска служба безбедности објавила да је Француз који је ухапшен прошлог месеца са великом количином оружја планирао масовни напад на Еуро 2016.

Свијет 06.06.2016 | 14:31
Хтио да баци 125 кг ТНТ-а на Еуро 2016!

 

Мушкарац, ког су француски медији идентификовали као Грегоар М. (25) ухапшен је на граници Украјине и Пољске.

Шеф украјинске службе безбедности СБУ Васил Грицак рекао је да је он планирао 15 напада и да је био подстакнут "ултранационалистичким ставовима". Код њега су пронађене пушке, детонатори и 125 килограма ТНТ-а, јавља ББЦ.

"Француз је говорио негативно о потезима своје владе, масовној миграцији, ширењу ислама и глобализацији, као и о плановима да изврши више терористичких напада", рекао је Грицак на конференцији за штампу у Кијеву.

Француска телевизија М6 је у суботу објавила да је 25-годишњак ухапшен крајем прошлог месеца на украјинској граници, а код њега је у аутомобилу пронађен арсенал оружја и експлозив, укључујући ракетне бацаче и калашњикове.

 Портпарол украјинске пограничне службе Олег Слободијан је истог дана потврдио да је Француз ухапшен, док је портпарол украјинске безбедносне службе СБУ одбио да коментарише хапшење.

Ухапшени мушкарац, који се тренутно налази у украјинском затвору у очекивању могућег изручења француским властима, планирао је да изврши напад у Француској, објавила је телевизија М6.

Безбедносни органи у Европи су на опрезу након што су џихадисти у Паризу у новембру прошле године извршили терористичке нападе у којима је убијено 130 људи, као и напада у Бриселу у марту, кад је у метроу и на аеродрому убијено 32 људи.

(Мондо.рс)

(Фото: АП Пхото/Тхибаулт Цамус)

Коментари / 0

Оставите коментар