Бошњачки врх опструише истрагу

У БиХ се опструише истрага о нападу на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима због утицаја бошњачких политичких структура на правосудне и безбједносне институције на нивоа БиХ, рекао је предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Миланко Михајилица.

Република Српска 06.06.2016 | 15:14
Бошњачки врх опструише истрагу

"Убијеђен сам да су политика и одређене безбједносне структуре укључени у заташкавање истине о нападу на Вучића. Истрага и активности надлежних институција се ометају и погрешно усмјеравају, што је скандалозно", оцијенио је Михајилица.

Он је поновио да су правосудне институције и полицијске агенције на нивоу БиХ одговорне што још није окончана истрага о нападу на Вучића.

"Тужилаштво БиХ води истрагу у овом случају и недопустиво је што још није подигло оптужницу против одговорних лица. То је велика срамота за све у БиХ", истакао је Михајилица.

Он је оцијенио да је проблем што се у БиХ све мање говори о нападу на премијера Србије.

"Није добро што неко жели да све заташка и да буде заборављен напад у Поточарима. Било је довољно времена да коначно буде утврђено ко је извршио напад и ко га је наредио", каже Михајилица.

Он је истакао да представници Републике Српске у институцијама БиХ морају да инсистирају на завршетку наведене истраге и утврђивању одговорности. Премијер Србије је нападнут 11. јула прошле године, након комеморације у Меморијалном центру у Поточарима.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

06.06.2016 13:19

Најодговорнија особа за пропусте у обезбјеђењу господина Вучића је Мирсад Вилић, директор Дирекције за координацију полицијсих тијела бих. Он је требао бити смијењен али некемо се није кварила политичка љубав на нивоу институција бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Авдо

06.06.2016 13:58

Ја мислим да нико није наредио и то сто неки тврде да је неко наредио то је обицна лаз. Напад на Вуцица је нанео велику стету и Босњацким политицарима и цијелој БиХ. То су свјесни сви и управо због тога нико неби наредио да се то уради. Наравно то није било добро, то је срамно да казем, али има ту несто сто и сам Вуциц разумје и сто је цак и сам изјавио после догадјаја. То је досло буквално спонтано у тренутку велике туге у маси у којој нема готово нико да није изгубио некога свога који се мозда налази у оној страсној гробници од висе хиљада стријељаних, постоје људи код којих емоције надјацају мозда и разум и довољно је било да само један погреси и поцне ода се то вјероватно висе немозе зауставити. Добро је познато и Вуцицево уцесце око Сарајева и уопсте у рату у БиХ и Хрватској, све то помало долива. Цуо сам од неких који су били тамо да су они оцекивали да се Вуциц покори и назове правим именом то сто се догодило, то сто ми Босњаци и суд у Хагу и цио свијет називамо тј, Геноцид назалост. А овај закрвављени политицар сто се каном брине о Вуцицу је висе залостан него сто је смијесан. Вуциц је заиста ипак добар цовјек и показао је то и својим изјавам није хтио да распирује вец да стиса стање као и каснијим поступцима и ја мислим да мозда и он сам утице да се то сто пре заборави свјестан свих околности кјоје су предходиле и престављају узрок и последицу једног таквог догадјаја.

Name

ре авдо

06.06.2016 15:18

Значи сви Срби који су неког изгубили треба да чекају прилику и да каменују Бакира, чији је отац за разлику од ВУЧИЋЕВОГ многе породице у црно завио

Name

Цабо

06.06.2016 13:23

А ста ако представници РС у институцијама БиХ намјерно не инсистирају да се то ријеси? Ко це онда дати оставку? Ти или они?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

06.06.2016 14:09

Све оно у Сребреници је призељкивано, и од стране Вуцица, и од стране Бакира, и од стране Додика, и од стране Цовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Авдо

06.06.2016 16:49

Снага једне државе се огледа, између осталог, и у њеном правосудном систему. Ти кажеш да се покушај атентата на Предсједника Владе једне државе треба заборавити јер, претпостављам да мислиш, да квари односе између држава. Да је бих озбиљна држава данас би извршиоци тог кривичног дјела лежали у једном од затвора, а пошто није нити ће било када , на овај начин бити, то је нормално. Надаље, о каквом ти Вучићевом учешћу око Сарајева и уопште у рату у бих и Хрватској причаш, Јели он носио пушку, возио тенк, пуцао из минобацача, хаубице или је снимљен у једној од посјета свом народу, који је водио тешки рат за опстанак. У мом селу, које се налази у близини Трнова, о зове се Ледићи, твоји су побили све на што су наишли, само због тога што су били Срби. Убили су бебу од 18 мјесеци и бабу од 90 година, село попалили и опљачкали, и данас се у то село вратило само седам људи. Ја бих требао, по твом резону, каменовати било кога за кога мислим да је за нешто крив. Помињеш геноцид, зар није геноцид, планирати и реализовати план убијања 24 мјештана мог села, село попалити и опљачкати, са једним јединим циљем, а то је да се у њега никада нико не врати. Оваквих геноцида над Србима, на самом почетку рата је било мноштво. Попис ће показати гдје су Срби из тзв. фбих, којих је према неким процјенама било око 30%, прије почетка рата.

ОДГОВОРИТЕ