Bošnjački vrh opstruiše istragu

U BiH se opstruiše istraga o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima zbog uticaja bošnjačkih političkih struktura na pravosudne i bezbjednosne institucije na nivoa BiH, rekao je predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica.

Republika Srpska 06.06.2016 | 15:14
Bošnjački vrh opstruiše istragu

"Ubijeđen sam da su politika i određene bezbjednosne strukture uključeni u zataškavanje istine o napadu na Vučića. Istraga i aktivnosti nadležnih institucija se ometaju i pogrešno usmjeravaju, što je skandalozno", ocijenio je Mihajilica.

On je ponovio da su pravosudne institucije i policijske agencije na nivou BiH odgovorne što još nije okončana istraga o napadu na Vučića.

"Tužilaštvo BiH vodi istragu u ovom slučaju i nedopustivo je što još nije podiglo optužnicu protiv odgovornih lica. To je velika sramota za sve u BiH", istakao je Mihajilica.

On je ocijenio da je problem što se u BiH sve manje govori o napadu na premijera Srbije.

"Nije dobro što neko želi da sve zataška i da bude zaboravljen napad u Potočarima. Bilo je dovoljno vremena da konačno bude utvrđeno ko je izvršio napad i ko ga je naredio", kaže Mihajilica.

On je istakao da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH moraju da insistiraju na završetku navedene istrage i utvrđivanju odgovornosti. Premijer Srbije je napadnut 11. jula prošle godine, nakon komemoracije u Memorijalnom centru u Potočarima.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лија

06.06.2016 13:19

Најодговорнија особа за пропусте у обезбјеђењу господина Вучића је Мирсад Вилић, директор Дирекције за координацију полицијсих тијела бих. Он је требао бити смијењен али некемо се није кварила политичка љубав на нивоу институција бих.

ODGOVORITE
Name

Avdo

06.06.2016 13:58

Ja mislim da niko nije naredio i to sto neki tvrde da je neko naredio to je obicna laz. Napad na Vucica je naneo veliku stetu i Bosnjackim politicarima i cijeloj BiH. To su svjesni svi i upravo zbog toga niko nebi naredio da se to uradi. Naravno to nije bilo dobro, to je sramno da kazem, ali ima tu nesto sto i sam Vucic razumje i sto je cak i sam izjavio posle dogadjaja. To je doslo bukvalno spontano u trenutku velike tuge u masi u kojoj nema gotovo niko da nije izgubio nekoga svoga koji se mozda nalazi u onoj strasnoj grobnici od vise hiljada strijeljanih, postoje ljudi kod kojih emocije nadjacaju mozda i razum i dovoljno je bilo da samo jedan pogresi i pocne oda se to vjerovatno vise nemoze zaustaviti. Dobro je poznato i Vucicevo ucesce oko Sarajeva i uopste u ratu u BiH i Hrvatskoj, sve to pomalo doliva. Cuo sam od nekih koji su bili tamo da su oni ocekivali da se Vucic pokori i nazove pravim imenom to sto se dogodilo, to sto mi Bosnjaci i sud u Hagu i cio svijet nazivamo tj, Genocid nazalost. A ovaj zakrvavljeni politicar sto se kanom brine o Vucicu je vise zalostan nego sto je smijesan. Vucic je zaista ipak dobar covjek i pokazao je to i svojim izjavam nije htio da raspiruje vec da stisa stanje kao i kasnijim postupcima i ja mislim da mozda i on sam utice da se to sto pre zaboravi svjestan svih okolnosti kjoje su predhodile i prestavljaju uzrok i posledicu jednog takvog dogadjaja.

Name

re avdo

06.06.2016 15:18

Znači svi Srbi koji su nekog izgubili treba da čekaju priliku i da kamenuju Bakira, čiji je otac za razliku od VUČIĆEVOG mnoge porodice u crno zavio

Name

Cabo

06.06.2016 13:23

A sta ako predstavnici RS u institucijama BiH namjerno ne insistiraju da se to rijesi? Ko ce onda dati ostavku? Ti ili oni?

ODGOVORITE
Name

os

06.06.2016 14:09

Sve ono u Srebrenici je prizeljkivano, i od strane Vucica, i od strane Bakira, i od strane Dodika, i od strane Covica.

ODGOVORITE
Name

re Avdo

06.06.2016 16:49

Snaga jedne države se ogleda, između ostalog, i u njenom pravosudnom sistemu. Ti kažeš da se pokušaj atentata na Predsjednika Vlade jedne države treba zaboraviti jer, pretpostavljam da misliš, da kvari odnose između država. Da je bih ozbiljna država danas bi izvršioci tog krivičnog djela ležali u jednom od zatvora, a pošto nije niti će bilo kada , na ovaj način biti, to je normalno. Nadalje, o kakvom ti Vučićevom učešću oko Sarajeva i uopšte u ratu u bih i Hrvatskoj pričaš, Jeli on nosio pušku, vozio tenk, pucao iz minobacača, haubice ili je snimljen u jednoj od posjeta svom narodu, koji je vodio teški rat za opstanak. U mom selu, koje se nalazi u blizini Trnova, o zove se Ledići, tvoji su pobili sve na što su naišli, samo zbog toga što su bili Srbi. Ubili su bebu od 18 mjeseci i babu od 90 godina, selo popalili i opljačkali, i danas se u to selo vratilo samo sedam ljudi. Ja bih trebao, po tvom rezonu, kamenovati bilo koga za koga mislim da je za nešto kriv. Pominješ genocid, zar nije genocid, planirati i realizovati plan ubijanja 24 mještana mog sela, selo popaliti i opljačkati, sa jednim jedinim ciljem, a to je da se u njega nikada niko ne vrati. Ovakvih genocida nad Srbima, na samom početku rata je bilo mnoštvo. Popis će pokazati gdje su Srbi iz tzv. fbih, kojih je prema nekim procjenama bilo oko 30%, prije početka rata.

ODGOVORITE