Миркић и Вучић о привредној сарадњи

Након састанка да премијером техничке Владе Србије Александром Вучићем, амбасадор Босне и Херцеговине у Београду Лазар Миркић рекао је да су разговарали о привреди и сарадњи у овој области две земље.

Србија 06.06.2016 | 14:14
Миркић и Вучић о привредној сарадњи

„Привредна сарадња се несметано одвија и она се сваког дана повећава. Ми годишње имамо повећање спољнотрговинске размене за око сто милиона КМ и, што је посебно важно за БиХ, извоз из БиХ према Србији расте. То је нама и био циљ, да се што је више могуће уравнотежи тај платни биланс између двије земље“, рекао је Миркић у изјави новинарима.

Коментаришући чињеницу да је овај његов састанак са Вучићем трећи који су имали званичници из БиХ и Србије имали у протеклих седам дана, Миркић је казао:

„То је добар знак. Значи да БиХ и Србија схватају да им је сарадња на првом мјесту. То су двије сусједне земље, једна другој веома важне, дјелимо веома дугу границу на којој се одвија живот, саобраћај, промет роба са обје стране и ту има јако пуно послова које двије државе требају да уређују.“

Додао је да министарства обје земље посвећено и предано раде на свим заједничким пословима те подсећајући да је била заједничка седница Савета министара и Владе Србије на којој је доста договорено и потписано пет докумената, рекао је како се сада ради на реализацији једног по једног.

„Ја и по вокацији те политичке теме не радим. Наша Министарства спољних послова и остали званичници веома сарађују, често су у контактима и телефоном и лично, тако да ја сам се више базирао на ове односе који су важни за грађане и једне и друге земље, а и привреду уопште“, рекао је Миркић одговарајући на новинарско питање да ли су тема састанка били политички односи између две земље.

(Агенције)

(Фото: Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар