Mirkić i Vučić o privrednoj saradnji

Nakon sastanka da premijerom tehničke Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazar Mirkić rekao je da su razgovarali o privredi i saradnji u ovoj oblasti dve zemlje.

Srbija 06.06.2016 | 14:14
Mirkić i Vučić o privrednoj saradnji

„Privredna saradnja se nesmetano odvija i ona se svakog dana povećava. Mi godišnje imamo povećanje spoljnotrgovinske razmene za oko sto miliona KM i, što je posebno važno za BiH, izvoz iz BiH prema Srbiji raste. To je nama i bio cilj, da se što je više moguće uravnoteži taj platni bilans između dvije zemlje“, rekao je Mirkić u izjavi novinarima.

Komentarišući činjenicu da je ovaj njegov sastanak sa Vučićem treći koji su imali zvaničnici iz BiH i Srbije imali u proteklih sedam dana, Mirkić je kazao:

„To je dobar znak. Znači da BiH i Srbija shvataju da im je saradnja na prvom mjestu. To su dvije susjedne zemlje, jedna drugoj veoma važne, djelimo veoma dugu granicu na kojoj se odvija život, saobraćaj, promet roba sa obje strane i tu ima jako puno poslova koje dvije države trebaju da uređuju.“

Dodao je da ministarstva obje zemlje posvećeno i predano rade na svim zajedničkim poslovima te podsećajući da je bila zajednička sednica Saveta ministara i Vlade Srbije na kojoj je dosta dogovoreno i potpisano pet dokumenata, rekao je kako se sada radi na realizaciji jednog po jednog.

„Ja i po vokaciji te političke teme ne radim. Naša Ministarstva spoljnih poslova i ostali zvaničnici veoma sarađuju, često su u kontaktima i telefonom i lično, tako da ja sam se više bazirao na ove odnose koji su važni za građane i jedne i druge zemlje, a i privredu uopšte“, rekao je Mirkić odgovarajući na novinarsko pitanje da li su tema sastanka bili politički odnosi između dve zemlje.

(Agencije)

(Foto: Anadolija)

Komentari / 0

Ostavite komentar