Спрема се невријеме, могуће и непогоде

У БиХ у понедјељак ће бити промјењиво и нестабилно вријеме, уз честу кишу и пљускове са грмљавином, и дневну температуру од 20 до 25 степени Целзијусових.

Република Српска 05.06.2016 | 21:55
Спрема се невријеме, могуће и непогоде

Ујутро ће бити претежно суво уз сунчане периоде, а слаба киша је могућа само понегдје на северу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Већ током пријеподнева на сјеверу ће почети киша и пљускови са грмљавином, а током дана нестабилност ће јачати и пљускови са грљавином ће захватити већину предјела. Очекују се и локалне непогоде уз јаче пљускове, а могућа је и појава града. Киша ће повремено падати и током ноћи.

Дуваће слаб сјеверни и сјеверозападни вјетар.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 16, дневна од 20 до 25, на југу до 27 степени Целзијусових.

У уторак, 7. јуна, ујутро и пријеподне биће умјерено облачно, понегдје уз слабу кишу. Током дана биће претежно сунчано уз умерену облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, дневна од 22 до 26, на југу до 28 степени, а у вишим предјелима од 16.

У сриједу, 8. јуна, јутро ће бит мало свјежије, током дана сунчано и пријатно топло уз умјерен развој облака.

Биће претежно суво, а краткотрајни пљускови су могући само понегдје на истоку. Јутарња температура ваздуха биће од шест до 12, на југу око 15, дневна од 22 до 26, на југу до 29 степени Целзијусових.

У четвртак, 9. јуна, биће пријатно топло и сунчано у првом дијелу дана. Поподне ће бити нестабилно уз честе пљускове са грмљавином. На југу и крајњем сјевероистоку остаће претежно суво и сунчано.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 14, на југу око 17. Дневна температура ваздуха од 22 до 27, на југу до 29, у вишим предјелима од 17 степени.

У Српској је данас топло и нестабилно вријеме уз повремене пљускове са грмљавином. На крајњем југу и сјеверу је претежно суво уз највише сунчаног времена.

Дува слаб до умерен југозападни ветар, на сјеверу слаб сјеверозападни.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар