Sprema se nevrijeme, moguće i nepogode

U BiH u ponedjeljak će biti promjenjivo i nestabilno vrijeme, uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, i dnevnu temperaturu od 20 do 25 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 05.06.2016 | 21:55
Sprema se nevrijeme, moguće i nepogode

Ujutro će biti pretežno suvo uz sunčane periode, a slaba kiša je moguća samo ponegdje na severu i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Već tokom prijepodneva na sjeveru će početi kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a tokom dana nestabilnost će jačati i pljuskovi sa grljavinom će zahvatiti većinu predjela. Očekuju se i lokalne nepogode uz jače pljuskove, a moguća je i pojava grada. Kiša će povremeno padati i tokom noći.

Duvaće slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 16, dnevna od 20 do 25, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 7. juna, ujutro i prijepodne biće umjereno oblačno, ponegdje uz slabu kišu. Tokom dana biće pretežno sunčano uz umerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni, a u višim predjelima od 16.

U srijedu, 8. juna, jutro će bit malo svježije, tokom dana sunčano i prijatno toplo uz umjeren razvoj oblaka.

Biće pretežno suvo, a kratkotrajni pljuskovi su mogući samo ponegdje na istoku. Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 12, na jugu oko 15, dnevna od 22 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 9. juna, biće prijatno toplo i sunčano u prvom dijelu dana. Popodne će biti nestabilno uz česte pljuskove sa grmljavinom. Na jugu i krajnjem sjeveroistoku ostaće pretežno suvo i sunčano.

Jutarnja temperatura vazduha biće od osam do 14, na jugu oko 17. Dnevna temperatura vazduha od 22 do 27, na jugu do 29, u višim predjelima od 17 stepeni.

U Srpskoj je danas toplo i nestabilno vrijeme uz povremene pljuskove sa grmljavinom. Na krajnjem jugu i sjeveru je pretežno suvo uz najviše sunčanog vremena.

Duva slab do umeren jugozapadni vetar, na sjeveru slab sjeverozapadni.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar