Вучић шаље Дачића у опозицију

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, склапа посљедње коцкице у формирању свог кабинета и врло је близу одлуке да Социјалистичку партију Србије, која је већ била виђена у власти, дефинитивно пошаље у опозицију.

Србија 05.06.2016 | 11:15
Вучић шаље Дачића у опозицију

Вучић трпи све више притисака од људи из свог најближег окружења и из врха странке да СПС пошаље у опозицију, а доношењу те одлуке доприносе изјаве високих функционера странке Ивице Дачића, који константно нападају СНС и Вучића.

Према ријечима извора “Ало” из Владе Србије, Вучић не може више да трпи константне нападе из СПС-а, прије свега Бранка Ружића, као ни да објашњава врху СНС-а због чега је добро да социјалисти ипак уђу у Владу.

Да је преокрет, по којем би СПС остао у опозицији, све извјеснији, потврђују и Вучићеве ријечи, који је рекао да Дачићу нема шта да понуди, већ ће испред њега изнијети план и програм, а да од социјалиста тражи поштовање.

"А те приче, хоћемо да уђемо у Владу, па ћемо мало на ову, па на ону страну... Немојте ни да улазите", поручио је СПС-у Вучић.

Актуелни министар полиције Небојша Стефановић (СНС) отворено је рекао да је против уласка СПС-а у Владу јер, како каже, социјалисти раде против премијера, док је претходних дана потпредсједник СПС-а Бранко Ружић био је највећи критичар рада Александра Вучића и СНС-а, а он је својим изјавама додатно пореметио крхке односе између СПС-а и СНС-а, те је тако говорио да напредњаци користе социјалисте као отирач, док је Вучићу поручио да није демократски да одговорност носи само један човјек.

Извор: Независне новине

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хм

05.06.2016 10:17

Па зато је и правио изборе. Реперкусија по Додика је да Петар Дјокић аутоматски излази из власти. Наступиће велике промјене у РС у наредних мјесец дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Хм

05.06.2016 11:11

Шта ти једеш кад си тако паметан...

Name

ре: човјек изразава своје мисљење

05.06.2016 11:40

Не једе ништа , човјек говори свој став, што не значи да ће бити тачно, али и нема потребе за вређањем због става. Искрено, мислим да је човјек управу, јер због тога и јесу избори расписани, а Шешељ је ту, па ћемо видјети. Добра ствар је да иде и СП низ воду у Српској.

Name

биби

05.06.2016 12:16

Нема то везе са Дјокицем. Ово је покусај да се Вуциц извуце из руског утицаја. Скупо це га костати...

Name

вага

05.06.2016 16:07

Доста је и остатака Милошевића, и некакве актовке пуне Дојч марака из тог времена...

Name

киза

06.06.2016 05:07

Делим твоје мисљење. Дај бозе да буде тако. Доста је висе црвене багре и у РС-у али и у Србији

Name

Тајни сниматељ...

05.06.2016 11:12

Вуцко је тек сад нахебао! Кад крене видео продукција из фиока!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

06.06.2016 06:58

Оно што је сигурно то је да ако СПС оде у опозицију - ослабиће и позиција СП у РС! Дачић је имао много више утицаја на Дјокића него што то народ мисли! Провјерено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

06.06.2016 09:14

Без обзира шта било са Дачићем и СПС-ом у Србији, код нас Ђокића треба макнути са политичке сцене и из власти за сва времена. Човјек се цијело вријеме шлепа уз власт и експерт је за сва подручја ,рад, социјалну заштиту ,борачко инвалидска питања, привреду ,енергетику и ко зна шта још. Идеју социјалне правде су давно изгубили зарад својих интереса. Стално се провлачи са пар стотина гласова преко компензационих мандата,а не знам само након свега ко уопште и гласа за њега.

ОДГОВОРИТЕ