Vučić šalje Dačića u opoziciju

Aleksandar Vučić, mandatar za sastav Vlade Srbije, sklapa posljednje kockice u formiranju svog kabineta i vrlo je blizu odluke da Socijalističku partiju Srbije, koja je već bila viđena u vlasti, definitivno pošalje u opoziciju.

Srbija 05.06.2016 | 11:15
Vučić šalje Dačića u opoziciju

Vučić trpi sve više pritisaka od ljudi iz svog najbližeg okruženja i iz vrha stranke da SPS pošalje u opoziciju, a donošenju te odluke doprinose izjave visokih funkcionera stranke Ivice Dačića, koji konstantno napadaju SNS i Vučića.

Prema riječima izvora “Alo” iz Vlade Srbije, Vučić ne može više da trpi konstantne napade iz SPS-a, prije svega Branka Ružića, kao ni da objašnjava vrhu SNS-a zbog čega je dobro da socijalisti ipak uđu u Vladu.

Da je preokret, po kojem bi SPS ostao u opoziciji, sve izvjesniji, potvrđuju i Vučićeve riječi, koji je rekao da Dačiću nema šta da ponudi, već će ispred njega iznijeti plan i program, a da od socijalista traži poštovanje.

"A te priče, hoćemo da uđemo u Vladu, pa ćemo malo na ovu, pa na onu stranu... Nemojte ni da ulazite", poručio je SPS-u Vučić.

Aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović (SNS) otvoreno je rekao da je protiv ulaska SPS-a u Vladu jer, kako kaže, socijalisti rade protiv premijera, dok je prethodnih dana potpredsjednik SPS-a Branko Ružić bio je najveći kritičar rada Aleksandra Vučića i SNS-a, a on je svojim izjavama dodatno poremetio krhke odnose između SPS-a i SNS-a, te je tako govorio da naprednjaci koriste socijaliste kao otirač, dok je Vučiću poručio da nije demokratski da odgovornost nosi samo jedan čovjek.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Hm

05.06.2016 10:17

Pa zato je i pravio izbore. Reperkusija po Dodika je da Petar Djokić automatski izlazi iz vlasti. Nastupiće velike promjene u RS u narednih mjesec dana.

ODGOVORITE
Name

@Hm

05.06.2016 11:11

Šta ti jedeš kad si tako pametan...

Name

re: čovjek izrazava svoje misljenje

05.06.2016 11:40

Ne jede ništa , čovjek govori svoj stav, što ne znači da će biti tačno, ali i nema potrebe za vređanjem zbog stava. Iskreno, mislim da je čovjek upravu, jer zbog toga i jesu izbori raspisani, a Šešelj je tu, pa ćemo vidjeti. Dobra stvar je da ide i SP niz vodu u Srpskoj.

Name

bibi

05.06.2016 12:16

Nema to veze sa Djokicem. Ovo je pokusaj da se Vucic izvuce iz ruskog uticaja. Skupo ce ga kostati...

Name

vaga

05.06.2016 16:07

Dosta je i ostataka Miloševića, i nekakve aktovke pune Dojč maraka iz tog vremena...

Name

kiza

06.06.2016 05:07

Delim tvoje misljenje. Daj boze da bude tako. Dosta je vise crvene bagre i u RS-u ali i u Srbiji

Name

Tajni snimatelj...

05.06.2016 11:12

Vucko je tek sad nahebao! Kad krene video produkcija iz fioka!

ODGOVORITE
Name

p

06.06.2016 06:58

Ono što je sigurno to je da ako SPS ode u opoziciju - oslabiće i pozicija SP u RS! Dačić je imao mnogo više uticaja na Djokića nego što to narod misli! Provjereno!

ODGOVORITE
Name

Последњи кинески цар

06.06.2016 09:14

Без обзира шта било са Дачићем и СПС-ом у Србији, код нас Ђокића треба макнути са политичке сцене и из власти за сва времена. Човјек се цијело вријеме шлепа уз власт и експерт је за сва подручја ,рад, социјалну заштиту ,борачко инвалидска питања, привреду ,енергетику и ко зна шта још. Идеју социјалне правде су давно изгубили зарад својих интереса. Стално се провлачи са пар стотина гласова преко компензационих мандата,а не знам само након свега ко уопште и гласа за њега.

ODGOVORITE