Ролан Гарос: Нови шампион је...

Новак Ђоковић данас у 15 часова се бори за нову 12. гренд слем титулу, али прву на Ролан Гаросу. Ривал у финалу му је Енди Мареј, ни Британац нема пехар са чувене париске шљаке.

Србија 05.06.2016 | 11:02
Ролан Гарос: Нови шампион је...

Први тенисер света Новак Ђоковић данас има нову шансу да победом против Британца Ендија Мареја у финалу Ролан Гароса освоји једини трофеј који му недостаје из колекције грен слемова.

Српски тенисер игра своје четврто финале у Паризу, друго узастопно, до којег је ове године дошао савладавши Лу Јен Ксуна, Стива Дарсиса, Аљажа Беденеа, Роберта Баутисте Агута, Томаша Бердиха и Доминика Тима.

Ђоковић би у случају тријумфа ушао у историју као осми тенисер који је сакупио сва четири грен слема, а тек трећи играч који је власник највреднијих трофеја у истом тренутку, после Дона Баџа и Рода Лејвера.

Дуел првог и другог рекета света гарантује нови неизвестан дуел на шљаци, након што је Ђоковић у Мадриду био бољи почетком маја, а Мареј му се реванширао у Риму седам дана касније.

Ипак, Србин има знатно бољи међусобни скор 23:10, међу којима је Дјоковић добио сва четири финала на грен слемовима.

Ђоковић истиче да је велики притисак на њему, али да је не жели да се због тога превише оптерећује.

"Очекивања свих око мене и људи који ме прате су огромна. Свестан сам тога, али не желим о томе да размишљам и причам више него што већ осећам", рекао је Ђоковић.

Мареј меч са Новаком чека са пуно самопоуздања после победе у полуфиналу над браниоцем трофеја Станом Вавринком.

"Дуел са Ђоковићем биће сјајан меч, обојица играмо изузетно. Имали смо неколико сјајних међусобних борби до сада и обојица имамо велику жељу да дођемо до првог трофеја на Ролан Гаросу. Притисак је исти на обе стране", поручио је Мареј.

Финале Отвореног првенства Француске између Новака Ђоковића и Ендија Мареја почиње данас од 15 часова на стадиону "Филип Шатрије".

Извор: Мондо.рс
Фото: АП

Коментари / 0

Оставите коментар