Rolan Garos: Novi šampion je...

Novak Đoković danas u 15 časova se bori za novu 12. grend slem titulu, ali prvu na Rolan Garosu. Rival u finalu mu je Endi Marej, ni Britanac nema pehar sa čuvene pariske šljake.

Srbija 05.06.2016 | 11:02
Rolan Garos: Novi šampion je...

Prvi teniser sveta Novak Đoković danas ima novu šansu da pobedom protiv Britanca Endija Mareja u finalu Rolan Garosa osvoji jedini trofej koji mu nedostaje iz kolekcije gren slemova.

Srpski teniser igra svoje četvrto finale u Parizu, drugo uzastopno, do kojeg je ove godine došao savladavši Lu Jen Ksuna, Stiva Darsisa, Aljaža Bedenea, Roberta Bautiste Aguta, Tomaša Berdiha i Dominika Tima.

Đoković bi u slučaju trijumfa ušao u istoriju kao osmi teniser koji je sakupio sva četiri gren slema, a tek treći igrač koji je vlasnik najvrednijih trofeja u istom trenutku, posle Dona Badža i Roda Lejvera.

Duel prvog i drugog reketa sveta garantuje novi neizvestan duel na šljaci, nakon što je Đoković u Madridu bio bolji početkom maja, a Marej mu se revanširao u Rimu sedam dana kasnije.

Ipak, Srbin ima znatno bolji međusobni skor 23:10, među kojima je Djoković dobio sva četiri finala na gren slemovima.

Đoković ističe da je veliki pritisak na njemu, ali da je ne želi da se zbog toga previše opterećuje.

"Očekivanja svih oko mene i ljudi koji me prate su ogromna. Svestan sam toga, ali ne želim o tome da razmišljam i pričam više nego što već osećam", rekao je Đoković.

Marej meč sa Novakom čeka sa puno samopouzdanja posle pobede u polufinalu nad braniocem trofeja Stanom Vavrinkom.

"Duel sa Đokovićem biće sjajan meč, obojica igramo izuzetno. Imali smo nekoliko sjajnih međusobnih borbi do sada i obojica imamo veliku želju da dođemo do prvog trofeja na Rolan Garosu. Pritisak je isti na obe strane", poručio je Marej.

Finale Otvorenog prvenstva Francuske između Novaka Đokovića i Endija Mareja počinje danas od 15 časova na stadionu "Filip Šatrije".

Izvor: Mondo.rs
Foto: AP

Komentari / 0

Ostavite komentar