Несташица лијекова у Републици Срспкој!?

Босни и Херцеговини пријети несташица лијекова. Након што је сарајевски Аеродром саопштио да од краја маја више неће примати пошиљке са лијековима, јер не може испоштовати скраћене рокове складиштења које је утврдила Агенција за лијекове, струка је упозорила да би могло да дође до нестанка појединих лијекова из увоза.

Република Српска 04.06.2016 | 20:10
Несташица лијекова у Републици Срспкој!?

Пацијенти у БиХ би могли да остану без специфичних лијекова као што су онколошки или офтамолошки препарати, који се допремају из иностранства авионом.

Аеродром у Сарајеву је најавио да више неће примати пошиљке са лијековима. Струка страхује да би могли бити угрожени пацијенти са специфичним обољењима.

Проблем је што се авионом допремају и реагенси за контроле првих серија лијекова и поједине врсте вакцина.

У Агенцији за лијекове и медицинска средста БиХ кажу да је проблем због сарајевског Аеродрома који је до сада лијекове складиштио дужи временски период од 48 сати колико је дозвољено, у складиштима која нису у складу са стандардима.

Из Међународног аеродрома у Сарајеву су затражили од Агенције за лијекове да преиспита одлуку.

"Рјешење је у складу са законом и циљ му је да пацијентима обезбиједи квалитетне и исправне лијекове", одговарају за БН ТВ из Агенције. Ипак не очекују да ће доћи до нестанка специфичних  лијекова на тржишту.

Са других аеродрома у БиХ је поручено да могу да преузму на себе дио увоза лијекова, уколико не дође до договора Агенције и сарајевског аеродрома.

Како нам је потврђено у појединим апотекама и здравственим установама за сада нема несташице лијекова који се шаљу авионом. Надају се да ће, због пацијената, договор бити постигнут.

БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

цх

04.06.2016 19:04

Крив Изетбеговиц и Босњаци за ово сто нема лијекова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.06.2016 19:14

Изгледа да су криви што су живи.

Name

ре

04.06.2016 19:14

Сарајевски аеродром одма пресилити у Б.Луку.То су давно за вријеме не знам ције власти одузете надлезности.

Name

Лав

04.06.2016 19:23

Јок,крив директор који је постављен од стране фармацеутске мафије иако не испуњава услове!

Name

Добронамјерни

05.06.2016 05:45

А шта то имају остали аеродроми, а сарајевски нема..??!! Слабо је објашњење, као да се новинару журило. Или саговорнику. Или је нешто треће, нешто у маглама.

Name

Миско

05.06.2016 07:56

Лаве јаране како то мафија га поставила а он њима квари послове? Дедер нам појасни мало.

Name

СМИЈЕШНО

04.06.2016 19:25

ПА КАКО ЉУДИ НЕМА ЛИЈЕКОВА КАД СУ НАЈСКУПЉИ НА СВИЈЕТУ. ПА ЗАР СЕ ТО И НАША ФРАЦЕУТСКА МАФИЈА, СА СТАНОВИ И ЧАМЦИ У МОНТЕ КАРЛУ УМОРИЛА. Е СВАШТА, ПА И МАФИЈА ДА СЕ УМОРИ. Е ТО САМО КОД НАС ИМА.ОСТАЋЕ НА КРАЈУ САМО СУЛТАН НЕУМОРАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО ВЛАСТ

04.06.2016 20:18

Ста це нам љекови сад је вазан попис,ма ни банкрот није вазан сад су избори и бирај те исте, да сто брзе изумремо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Мр.Низама

04.06.2016 20:41

И не требају нам лијекови.Осим плацебо ефекта никакве користи од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кока

04.06.2016 21:08

За глупости које се праве у Федерацији И Р.С и читавој БиХ ни једна таблета нам не може помоћи да их пијемо шакама за исте чемо гласати,гладни жедни и боси стајат жемо у реду да заокружимо своје, боље да купимо дјеци боба ,је.. таблете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

04.06.2016 21:21

С обзиром на цијене које су у Србији, исплати се и пјесице да их донесу, имају рацуницу. Ако је разлика појединих по 100%, зар није рацуница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики-БЛ

05.06.2016 05:41

Иста прича из године у годину (лупање у празно)...ма заболи некога шта се овдје пише и коментарише...У Србији су лијекови без рецепта два до три пута па и више јефтинији него код нас са рецептом и све се опет завршава на констатацијама и приједлозима а "конкретно" сви мањи од маковог зрна...Срећа је што конкретно у БГД већина апотека и не инсистира на рецепту већ иде по систему трговине...Они који су имали прилику могли су да примјете да су тамо сви лијекови обиљежени заштитном маркицом а то је знака да је све ипак под некаквом контролом а код нас ??? Е овдје држава не може да негира главну кривицу за овакво стање...

ОДГОВОРИТЕ