Пријатељска: Србија у Монаку! Вечера код Новака, па онда на Русију!

"Добро је што смо провели ових 15 дана заједно. Чуо сам неке приче које се нису потврдиле на тренинзима и утакмицама и то ми је најважније", рекао је Муслин на конференцији пред меч са Русијом.

Фудбал 04.06.2016 | 21:15
Пријатељска: Србија у Монаку! Вечера код Новака, па онда на Русију!

Две победе из два меча "заголицала" су машту навијачима Србије.

Репрезентација је славила прво у Ужицу против репрезентације Кипра (2:1), да би неколико дана после тога и у Новом Саду била боља од свог противника. Ривал је био Израел, а "орлови" су овога пута били и ефикаснији - 3:1. Али, сада следе "противници са којима треба да се меримо".

Русија!

Селектор фудбалера Србије Славољуб Муслин рекао је у суботу је утакмица против Русије генерална проба пред почетак квалификација и да ће бити посебно важна због самопоуздања, за које је рекао да се полако враћа у репрезентацију.

"Све ће нам бити значајно против Русије, то је за нас генерална проба за Ирску. Од играча ћу захтевати да дају све што имају. Тежак је период, крај дуге сезоне, али осећам да је концентрација ту, да момци хоће да направе резултат, који нам је важан за самопоуздање, које смо полако вратили", рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Монаку.

Екипа ће у суботу у Монте Карлу вечерати у ресторану најбољег светског тенисера Новака Ђоковића, на његов позив. "Почаствовани смо да нас је звао најбољи спортиста Србије свих времена", истакао је селектор Муслин.

Ђоковић је на Ролан Гаросу, али ће се преко видео линка укључити из Париза и поздравити репрезентативце Србије, а нешто пре меча "орлова" игра дуел финала јединог гренд слема који му недостаје у колекцији - против Ендија Мареја.

Према речима Славољуба Муслина, 15-дневно окупљање временски није довољно, али је то боље него да је репрезентацију преузео седам дана пред почетак квалификација.

"Добро је што смо провели ових 15 дана заједно. Чуо сам неке приче које се нису потврдиле на тренинзима и утакмицама и то ми је најважније", рекао је Муслин.

Када је реч о квалификацијама за Светско првенство, Муслин је навео да ће његови помоћници и он пажљиво пратити игре противника у групи, рачунајући и Ирску, Аустрију и Велс, које ће играти на континенталном шампионату у Француској.

Капитен репрезентације Бранислав Ивановић рекао је да је ово окупљање српских фудбалера било веома значајно.

"Времена имамо толико колико нам је понуђено и морамо да радимо најбоље што можемо да бисмо спремни дочекали почетак квалификација. Битни су резултати, као и то да на терену покажемо колико вредимо. Најважније је да спремни дочекамо квалификације", рекао је Ивановић.

Он је додао да су везане победе најважније, али да претходне утакмице не треба да се гледају, већ само оно што предстоји у будућности.

"Најважније су победе, али не треба гледати назад, већ на сваку следећу утакмицу. Морамо много боље, то је циљ који треба да следимо. Прве две утакмице су показале добре стране, али и оне које морамо да поправимо", навео је капитен "орлова".

Према његовим речима, утакмица са Русијом биће тешка јер се ради о "изузетно квалитетном" противнику који има "хомогену екипу у којој се зна шта и како функционише", што је највећа снага тог тима.

"Сутра је јако тешка утакмица, изузетно квалитетан противник. Познајемо снагу њиховог тима и очекује нас највећа провера. Најбитније је да покажемо карактер. Неће бити лако, али ћемо морати да почнемо квалификације од сутра", рекао је Ивановић и додао да ће бити уз Русију на Европском првенству.

Утакмица између Србије и Русије играће се сутра од 18.00 на стадиону "Луј други" у Монаку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар