Prijateljska: Srbija u Monaku! Večera kod Novaka, pa onda na Rusiju!

"Dobro je što smo proveli ovih 15 dana zajedno. Čuo sam neke priče koje se nisu potvrdile na treninzima i utakmicama i to mi je najvažnije", rekao je Muslin na konferenciji pred meč sa Rusijom.

Fudbal 04.06.2016 | 21:15
Prijateljska: Srbija u Monaku! Večera kod Novaka, pa onda na Rusiju!

Dve pobede iz dva meča "zagolicala" su maštu navijačima Srbije.

Reprezentacija je slavila prvo u Užicu protiv reprezentacije Kipra (2:1), da bi nekoliko dana posle toga i u Novom Sadu bila bolja od svog protivnika. Rival je bio Izrael, a "orlovi" su ovoga puta bili i efikasniji - 3:1. Ali, sada slede "protivnici sa kojima treba da se merimo".

Rusija!

Selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin rekao je u subotu je utakmica protiv Rusije generalna proba pred početak kvalifikacija i da će biti posebno važna zbog samopouzdanja, za koje je rekao da se polako vraća u reprezentaciju.

"Sve će nam biti značajno protiv Rusije, to je za nas generalna proba za Irsku. Od igrača ću zahtevati da daju sve što imaju. Težak je period, kraj duge sezone, ali osećam da je koncentracija tu, da momci hoće da naprave rezultat, koji nam je važan za samopouzdanje, koje smo polako vratili", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Monaku.

Ekipa će u subotu u Monte Karlu večerati u restoranu najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, na njegov poziv. "Počastvovani smo da nas je zvao najbolji sportista Srbije svih vremena", istakao je selektor Muslin.

Đoković je na Rolan Garosu, ali će se preko video linka uključiti iz Pariza i pozdraviti reprezentativce Srbije, a nešto pre meča "orlova" igra duel finala jedinog grend slema koji mu nedostaje u kolekciji - protiv Endija Mareja.

Prema rečima Slavoljuba Muslina, 15-dnevno okupljanje vremenski nije dovoljno, ali je to bolje nego da je reprezentaciju preuzeo sedam dana pred početak kvalifikacija.

"Dobro je što smo proveli ovih 15 dana zajedno. Čuo sam neke priče koje se nisu potvrdile na treninzima i utakmicama i to mi je najvažnije", rekao je Muslin.

Kada je reč o kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Muslin je naveo da će njegovi pomoćnici i on pažljivo pratiti igre protivnika u grupi, računajući i Irsku, Austriju i Vels, koje će igrati na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović rekao je da je ovo okupljanje srpskih fudbalera bilo veoma značajno.

"Vremena imamo toliko koliko nam je ponuđeno i moramo da radimo najbolje što možemo da bismo spremni dočekali početak kvalifikacija. Bitni su rezultati, kao i to da na terenu pokažemo koliko vredimo. Najvažnije je da spremni dočekamo kvalifikacije", rekao je Ivanović.

On je dodao da su vezane pobede najvažnije, ali da prethodne utakmice ne treba da se gledaju, već samo ono što predstoji u budućnosti.

"Najvažnije su pobede, ali ne treba gledati nazad, već na svaku sledeću utakmicu. Moramo mnogo bolje, to je cilj koji treba da sledimo. Prve dve utakmice su pokazale dobre strane, ali i one koje moramo da popravimo", naveo je kapiten "orlova".

Prema njegovim rečima, utakmica sa Rusijom biće teška jer se radi o "izuzetno kvalitetnom" protivniku koji ima "homogenu ekipu u kojoj se zna šta i kako funkcioniše", što je najveća snaga tog tima.

"Sutra je jako teška utakmica, izuzetno kvalitetan protivnik. Poznajemo snagu njihovog tima i očekuje nas najveća provera. Najbitnije je da pokažemo karakter. Neće biti lako, ali ćemo morati da počnemo kvalifikacije od sutra", rekao je Ivanović i dodao da će biti uz Rusiju na Evropskom prvenstvu.

Utakmica između Srbije i Rusije igraće se sutra od 18.00 na stadionu "Luj drugi" u Monaku.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar