Мугуруса пресрећна: Сви знамо колико Ролан Гарос значи Шпанцима!

Нова шампионка Ролан Гароса подсетила на Рафаела Надала.

Тенис 04.06.2016 | 19:00
Мугуруса пресрећна: Сви знамо колико Ролан Гарос значи Шпанцима!

Гарбиње Мугуруса постала је прва шпанска тенисерка после Аранче Санчес Викарио 1998. године, која је успела да освоји трофеј Ролан Гароса. Са само 22 године, у финалу овогодишњег Отвореног првенства Француске савладала је Серену Вилијамс 2:0 у сетовима и освојила свој први грен слем трофеј.

Био је то реванш за прошлогодишњи пораз у финалу Вимблдона, али и доказ да јој боље иде на шљаци, пошто је Мугуруса пре две године, такође на Ролан Гаросу, већ успела да победи Серену. И тада је било 2:0, али у уводној фази турнира.

"Јесте, тај меч ми је помогао да овај пут остварим победу на сличан начин", истакла је млада тенисерка после финалног меча.

"У Шпанији је овај турнир веома популаран због Рафе Надала и шљаке. Да будем шампионка уз њега, то је огромна част", признала је Мугуруса уз подсећање на колегу који је чак девет пута тријумфовао на Ролан Гаросу, али последњи пут 2014. године.

"Не могу речима да објасним колико ми ово значи. Веома сам узбуђења, коначно сам успела да освојим грен слем титулу и то против најбоље тенисерке света. Желим да честитам и захвалим Серени Вилијамс, једној од најбољих тенисерки икада. Наравно и свом тиму, тренеру, породици... Сви знате колико победа на шљаци значи за Шпанију. Све је било сјајно, видимо се поново за годину дана", у даху је говорила Мугуруса.

Изјаву је дала и поражена финалисткиња, иначе трострука шампионка на овом турниру, која је на ивици суза честитала победници и захвалила се публици.

Прва тенисерка света Серена Вилијамс изгубила је у финалу Ролан Гароса од Шпанкиње Гарбиње Мугурусе и после пораза није тражила изговоре.

Млада 22-годишњакиња савладала је Серену 7:5, 6:4 , а Американка јој је одала признање после меча.

„Имала сам велике рупе у игри, доста грешака код ритерна. Стварно сам се трудила. Никада нећу тражити изговор у повредама и рећи да сам имала проблема са примицачем. Са или без повреде она је заслужила да победи“, нагласила је Серена.

Она је у претходном периоду имала проблем са повредом примицача, али је приче о томе брзо сасекла. Није хтела да се „вади“ ни на распоред.

„Нећу да тражим изговоре ни у распореду, доста пута сам играла четири или пет мечева дан за даном. Само нисам урадила оно што је било потребно данас“, додала је Серена Вилијамс, која сматра да поготово није добро играла када је било најважније.

„Заиста нисам имала превише времена да размишљам о томе шта је пресудило, она је први сет добила једним поеном. Морате важне поене да одиграте добро и она је то урадила“, закључила је најбоља тенисерка света.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар