Mugurusa presrećna: Svi znamo koliko Rolan Garos znači Špancima!

Nova šampionka Rolan Garosa podsetila na Rafaela Nadala.

Tenis 04.06.2016 | 19:00
Mugurusa presrećna: Svi znamo koliko Rolan Garos znači Špancima!

Garbinje Mugurusa postala je prva španska teniserka posle Aranče Sančes Vikario 1998. godine, koja je uspela da osvoji trofej Rolan Garosa. Sa samo 22 godine, u finalu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske savladala je Serenu Vilijams 2:0 u setovima i osvojila svoj prvi gren slem trofej.

Bio je to revanš za prošlogodišnji poraz u finalu Vimbldona, ali i dokaz da joj bolje ide na šljaci, pošto je Mugurusa pre dve godine, takođe na Rolan Garosu, već uspela da pobedi Serenu. I tada je bilo 2:0, ali u uvodnoj fazi turnira.

"Jeste, taj meč mi je pomogao da ovaj put ostvarim pobedu na sličan način", istakla je mlada teniserka posle finalnog meča.

"U Španiji je ovaj turnir veoma popularan zbog Rafe Nadala i šljake. Da budem šampionka uz njega, to je ogromna čast", priznala je Mugurusa uz podsećanje na kolegu koji je čak devet puta trijumfovao na Rolan Garosu, ali poslednji put 2014. godine.

"Ne mogu rečima da objasnim koliko mi ovo znači. Veoma sam uzbuđenja, konačno sam uspela da osvojim gren slem titulu i to protiv najbolje teniserke sveta. Želim da čestitam i zahvalim Sereni Vilijams, jednoj od najboljih teniserki ikada. Naravno i svom timu, treneru, porodici... Svi znate koliko pobeda na šljaci znači za Španiju. Sve je bilo sjajno, vidimo se ponovo za godinu dana", u dahu je govorila Mugurusa.

Izjavu je dala i poražena finalistkinja, inače trostruka šampionka na ovom turniru, koja je na ivici suza čestitala pobednici i zahvalila se publici.

Prva teniserka sveta Serena Vilijams izgubila je u finalu Rolan Garosa od Špankinje Garbinje Muguruse i posle poraza nije tražila izgovore.

Mlada 22-godišnjakinja savladala je Serenu 7:5, 6:4 , a Amerikanka joj je odala priznanje posle meča.

„Imala sam velike rupe u igri, dosta grešaka kod riterna. Stvarno sam se trudila. Nikada neću tražiti izgovor u povredama i reći da sam imala problema sa primicačem. Sa ili bez povrede ona je zaslužila da pobedi“, naglasila je Serena.

Ona je u prethodnom periodu imala problem sa povredom primicača, ali je priče o tome brzo sasekla. Nije htela da se „vadi“ ni na raspored.

„Neću da tražim izgovore ni u rasporedu, dosta puta sam igrala četiri ili pet mečeva dan za danom. Samo nisam uradila ono što je bilo potrebno danas“, dodala je Serena Vilijams, koja smatra da pogotovo nije dobro igrala kada je bilo najvažnije.

„Zaista nisam imala previše vremena da razmišljam o tome šta je presudilo, ona je prvi set dobila jednim poenom. Morate važne poene da odigrate dobro i ona je to uradila“, zaključila je najbolja teniserka sveta.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar