Видео - Новак пред финале: Стен, Мики Маус, скакутање...!

Српски тенисер дан пред велико финале Ролан Гароса против Ендија Мареја тренирао пред публиком на "Шатријеу". Погледајте како изгледа један његов тренинг, на кога Вавринка "типује" и у каквој је мајици Новак изашао на тренинг.

Тенис 04.06.2016 | 21:00
Видео - Новак пред финале: Стен, Мики Маус, скакутање...!

Српски тенисер Новак Ђоковић ће у недељу покушати да дође до своје прве титуле на једином гренд слему који му недостаје - Ролан Гаросу. Да би "комплетирао слемове" мораће да савлада Ендија Мареја, који игра своје прво финале у Паризу.

Своје место у финалу Новак је нашао након победе над упорним и талентованим Домиником Тимом из Аустрије (3:0), док је његов ривал Енди Мареј савладао прошлогодишњег шампиона Стена Вавринку (3:1). 

Вероватно нико није компетентнији да говори на ту тему финала од Швајцарца. Он је у финалу 2015. године победио Новака Ђоковића, док је ове године у полуфиналу поражен од Мареја. 

Какво је његово мишљење о финалистима и ко је ближи победи?

"Енди је био сјајан у мечу против мене. Био је много бољи од мене, знао је шта треба да ради. Ипак, мислим да је Новак велики фаворит у овом мечу. Без обзира на то што су неки мечеви који су играли били 'тесни', он када је на свом најбољем нивоу може да победи било кога. Мислим да ће он победити, али то је само моје мишљење...", рекао је Стен и додао да упркос томе што је Мареј налазио нека решења за Новака да он не може против његове најбоље игре.

Новак и Мареј су се до сада сусрели 33 пута, а српски тенисер је далеко успешнији у њиховим међусобним дуелима - води 23:10, с тим да је добио 12 од претходних 14 дуела, а у Риму ове године је Мареј по први пут дошао до победе на шљаци (3:1 за Новака).

Како би се спремио за финале, мада се нама чини да је битнија она ментална припрема, Новак је у суботу тренирао на "Шатријеу", а и публика је могла да присуствује његовом тренингу. Погледајте како је то изгледало: скакутање на једној нози по степеницама док га фанови дозивају и вриште - делује као опасна вежба.

Фотографима који су акредитовани за "Ролан Гарос" била је занимљива и мајица у којој је Новак у суботу истрчао на тренинг. Он се на "Шатријеу", где су га дуго чекали навијачи, појавио у занимљивој мајици са ликом Микија Мауса који подиже пехар са овог турнира, па се само надамо да ће и он у недељу бити у прилици да га подигне.

Ноле, срећно!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар