Video - Novak pred finale: Sten, Miki Maus, skakutanje...!

Srpski teniser dan pred veliko finale Rolan Garosa protiv Endija Mareja trenirao pred publikom na "Šatrijeu". Pogledajte kako izgleda jedan njegov trening, na koga Vavrinka "tipuje" i u kakvoj je majici Novak izašao na trening.

Tenis 04.06.2016 | 21:00
Video - Novak pred finale: Sten, Miki Maus, skakutanje...!

Srpski teniser Novak Đoković će u nedelju pokušati da dođe do svoje prve titule na jedinom grend slemu koji mu nedostaje - Rolan Garosu. Da bi "kompletirao slemove" moraće da savlada Endija Mareja, koji igra svoje prvo finale u Parizu.

Svoje mesto u finalu Novak je našao nakon pobede nad upornim i talentovanim Dominikom Timom iz Austrije (3:0), dok je njegov rival Endi Marej savladao prošlogodišnjeg šampiona Stena Vavrinku (3:1). 

Verovatno niko nije kompetentniji da govori na tu temu finala od Švajcarca. On je u finalu 2015. godine pobedio Novaka Đokovića, dok je ove godine u polufinalu poražen od Mareja. 

Kakvo je njegovo mišljenje o finalistima i ko je bliži pobedi?

"Endi je bio sjajan u meču protiv mene. Bio je mnogo bolji od mene, znao je šta treba da radi. Ipak, mislim da je Novak veliki favorit u ovom meču. Bez obzira na to što su neki mečevi koji su igrali bili 'tesni', on kada je na svom najboljem nivou može da pobedi bilo koga. Mislim da će on pobediti, ali to je samo moje mišljenje...", rekao je Sten i dodao da uprkos tome što je Marej nalazio neka rešenja za Novaka da on ne može protiv njegove najbolje igre.

Novak i Marej su se do sada susreli 33 puta, a srpski teniser je daleko uspešniji u njihovim međusobnim duelima - vodi 23:10, s tim da je dobio 12 od prethodnih 14 duela, a u Rimu ove godine je Marej po prvi put došao do pobede na šljaci (3:1 za Novaka).

Kako bi se spremio za finale, mada se nama čini da je bitnija ona mentalna priprema, Novak je u subotu trenirao na "Šatrijeu", a i publika je mogla da prisustvuje njegovom treningu. Pogledajte kako je to izgledalo: skakutanje na jednoj nozi po stepenicama dok ga fanovi dozivaju i vrište - deluje kao opasna vežba.

Fotografima koji su akreditovani za "Rolan Garos" bila je zanimljiva i majica u kojoj je Novak u subotu istrčao na trening. On se na "Šatrijeu", gde su ga dugo čekali navijači, pojavio u zanimljivoj majici sa likom Mikija Mausa koji podiže pehar sa ovog turnira, pa se samo nadamo da će i on u nedelju biti u prilici da ga podigne.

Nole, srećno!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar