Скариоло саопштио списак Шпаније за ОИ...

Селектор репрезентације Шпаније саопштио шири списак кошаркаша на које рачуна за Олимпијске игре ове године. Без већих изненађења, са четири дебитанта.

Кошарка 07.06.2016 | 18:15
Скариоло саопштио списак Шпаније за ОИ...

Два месеца пред почетак Олимпијских игара у Рио де Жанеиру селектор Шпаније Серђо Скариоло је саопштио шири списак кошаркаша на које ће рачунати. На првобитном списку налазе се 24 имена, а од тога ће само половина играча видети Рио.

Актуелни првак Европе је остварио директан пласман на Олимпијске игре, па им тако не предстоји неки од квалификационих турнира на којима ће Скариоло "тестирати играче", али ће и уз помоћ пријатељских мечева моћи да одреди којих ће то 12 кошаркаша повести на Игре.

Шпанија се налази у групи "Б" са Аргентином, Бразилом, Литванијом и Нигеријом, а такође чека и једног од победника квалификационог турнира, који ће бити познат након завршетка турнира и новог жреба, али су свакако један од фаворита.

На списку Серђа Скариола нема већих изненађења, а на њему је и Марк Гасол који је неизвесан због повреде, али је ту старији брат Пау, као и играчи из НБА лиге Серж Ибака (Оклахома), Никола Миротић (Чикаго), Рики Рубио (Минесота) и Хозе Калдерон (Њујорк).

Погледајте комплетан списак:

бекови и плејмејкери: Хозе Калдерон (Њујорк), Хоаким Колом (Уникс), Серхио Љуљ (Реал Мадрид), Серхио Родригез (Реал Мадрид), Рики Рубио (Минесота), Гиљем Вивес (Валенсија), Хуан Карлос Наваро (Барселона), Пау Рибас (Барселона).

крила: Алберто Абалде (Хувентуд), Алекс Абринес (Барселона), Дани Диез (Уникаха), Руди Фернандез (Реал Мадрид), Фернандо Сан Еметерио (Валенсија), Ђоан Састре (Сарагоса).

крилни центри: Пабло Агилар (Гран Канарија), Виктор Клавер (Локомотива), Хуанчо Ернангомез (Естудијантес), Никола Миротић (Чикаго), Серж Ибака (Оклахома)

центри: Илимане Диоп (Лаборал), Марк Гасол (Мемфис), Пау Гасол (Чикаго), Гиљермо Ернангомез (Реал Мадрид), Фелипе Рејес (Реал Мадрид).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар