Skariolo saopštio spisak Španije za OI...

Selektor reprezentacije Španije saopštio širi spisak košarkaša na koje računa za Olimpijske igre ove godine. Bez većih iznenađenja, sa četiri debitanta.

Košarka 07.06.2016 | 18:15
Skariolo saopštio spisak Španije za OI...

Dva meseca pred početak Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru selektor Španije Serđo Skariolo je saopštio širi spisak košarkaša na koje će računati. Na prvobitnom spisku nalaze se 24 imena, a od toga će samo polovina igrača videti Rio.

Aktuelni prvak Evrope je ostvario direktan plasman na Olimpijske igre, pa im tako ne predstoji neki od kvalifikacionih turnira na kojima će Skariolo "testirati igrače", ali će i uz pomoć prijateljskih mečeva moći da odredi kojih će to 12 košarkaša povesti na Igre.

Španija se nalazi u grupi "B" sa Argentinom, Brazilom, Litvanijom i Nigerijom, a takođe čeka i jednog od pobednika kvalifikacionog turnira, koji će biti poznat nakon završetka turnira i novog žreba, ali su svakako jedan od favorita.

Na spisku Serđa Skariola nema većih iznenađenja, a na njemu je i Mark Gasol koji je neizvesan zbog povrede, ali je tu stariji brat Pau, kao i igrači iz NBA lige Serž Ibaka (Oklahoma), Nikola Mirotić (Čikago), Riki Rubio (Minesota) i Hoze Kalderon (Njujork).

Pogledajte kompletan spisak:

bekovi i plejmejkeri: Hoze Kalderon (Njujork), Hoakim Kolom (Uniks), Serhio Ljulj (Real Madrid), Serhio Rodrigez (Real Madrid), Riki Rubio (Minesota), Giljem Vives (Valensija), Huan Karlos Navaro (Barselona), Pau Ribas (Barselona).

krila: Alberto Abalde (Huventud), Aleks Abrines (Barselona), Dani Diez (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Fernando San Emeterio (Valensija), Đoan Sastre (Saragosa).

krilni centri: Pablo Agilar (Gran Kanarija), Viktor Klaver (Lokomotiva), Huančo Ernangomez (Estudijantes), Nikola Mirotić (Čikago), Serž Ibaka (Oklahoma)

centri: Ilimane Diop (Laboral), Mark Gasol (Memfis), Pau Gasol (Čikago), Giljermo Ernangomez (Real Madrid), Felipe Rejes (Real Madrid).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar