Видео - Копа Америка: Колумбија савладала САД са 2:0 на премијери!

Фудбалери Колумбије савладали су Сједињене Америчке Државе 2:0, на премијери Копа Америка у Санта Клари.

Фудбал 04.06.2016 | 12:00
Видео - Копа Америка: Колумбија савладала САД са 2:0 на премијери!

"Кафетероси" су домаћина јубиларног издања такмичења надиграли погоцима Кристијана Сапате и Хамеса Родригеса у првом полувремену.

У другом мечу у суботу од 23 часа по нашем времену састају се Костарика и Парагвај. Од 01:30 играју Хаити и Перу, а од 04:00 састају се Бразил и Еквадор, оба меча из Групе Б.

Колумбија је од старта контролисала ритам игре и повела у осмом минуту. Кардона је убацио лопту из корнера, Сапата побегао чуварима и волеј ударцем са 15 метара савладао Гузана.

Домаћин је покушао брзо да узврати, Клинсманов тим је преузео посед над лоптом и притискао ривала углавном по левој страни, али Демпси није успевао да пронађе простор између штопера Колумбије.

"Кафетероси" су играли стрпљиво и чекали прилику из контранапада, да би четири минута пре полувремена уследила нова грешка одбране САД. Једлин је играо руком у свом казненом простору, а Родригес је послао Гузана у погрешну страну и потврдио тријумф Колумбије.

Уследио је жесток притисак Американаца у другом полувремену, али је Оспина суверено чувао свој гол па је Колумбија освојила прва три бода у Групи А.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар