Video - Kopa Amerika: Kolumbija savladala SAD sa 2:0 na premijeri!

Fudbaleri Kolumbije savladali su Sjedinjene Američke Države 2:0, na premijeri Kopa Amerika u Santa Klari.

Fudbal 04.06.2016 | 12:00
Video - Kopa Amerika: Kolumbija savladala SAD sa 2:0 na premijeri!

"Kafeterosi" su domaćina jubilarnog izdanja takmičenja nadigrali pogocima Kristijana Sapate i Hamesa Rodrigesa u prvom poluvremenu.

U drugom meču u subotu od 23 časa po našem vremenu sastaju se Kostarika i Paragvaj. Od 01:30 igraju Haiti i Peru, a od 04:00 sastaju se Brazil i Ekvador, oba meča iz Grupe B.

Kolumbija je od starta kontrolisala ritam igre i povela u osmom minutu. Kardona je ubacio loptu iz kornera, Sapata pobegao čuvarima i volej udarcem sa 15 metara savladao Guzana.

Domaćin je pokušao brzo da uzvrati, Klinsmanov tim je preuzeo posed nad loptom i pritiskao rivala uglavnom po levoj strani, ali Dempsi nije uspevao da pronađe prostor između štopera Kolumbije.

"Kafeterosi" su igrali strpljivo i čekali priliku iz kontranapada, da bi četiri minuta pre poluvremena usledila nova greška odbrane SAD. Jedlin je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Rodriges je poslao Guzana u pogrešnu stranu i potvrdio trijumf Kolumbije.

Usledio je žestok pritisak Amerikanaca u drugom poluvremenu, ali je Ospina suvereno čuvao svoj gol pa je Kolumbija osvojila prva tri boda u Grupi A.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar