Градишка општина која се више не задужује

Без обзира на све политичке проблеме, због којих је у претходних годину и по, била у жижи јавности, Општина Градишка спада међу економски најстабилније локалне заједнице у Републици Српској. Томе у прилог иде и чињница да је и прошлу годину актуелна општинска власт окончала са суфицитом од 1.270.000 конвертиблиних марака. За разлику од Владе РС, која јој је много више одмогла него помогла, актуелна власт у Градишци се није задуживала, већ је успјела вратити значајан дио од близу 45 милиона марака дугова колико је претходна власт до 2012. године задужила ову општину.

Република Српска 04.06.2016 | 10:15
Градишка општина која се више не задужује

О томе како је ова општина и поред свих проблема с којима се суочила у претходном периоду успјела задржати стабилност и успјешно сервисирати обавезе, разговарали смо са  првим човјеком Градишке Зораном Латиновићем.

"За разлику од неких локалних заједница које имају усвојен буџет, а немају расположива средства у Градишци је ситуација обрнута. Иако немамо усвојен буџет, Општина редовно измирује све мјесечне обавезе и по основу социјалних давања, стипендија, финасирања буџетских корисника, плата, пореза, доприноса... Резултат је то укупне активности које смо водили на плану стабилизације буџета у протекле три године, како на плану рационализације тако и у настојању да поспјешимо приходе који су у надлежности локалне заједнице тако да се буџетски оквир повећава", истиче Латиновић. 

Како каже, сама чињеница да је општина  2015. годину  завршили са суфицитом од 1.270.000 марака указује на један домаћински приступ. Захваљујући томе Општина Градишка је закључно са 31. децембром прошле године отплатила преко 13 милиона марака кредитних и других обавеза, то, каже начелник, указује да би овај мандат актуелна власт могла окончати са враћених између 17 и 18 милиона марака кредитних и других наслијеђених обавеза из претходног периода.

Бесмислено задуживање води у пропаст

Општина Градишка је, истиче начелник, показала да се једним одговорним радом може на свим нивоима власти заузети другачија политика, да се може функционисати и са властитим средствима сревисирати кредитне обавезе и стварати перспектива да се одређена средства превасходно усмјеравају у подизање привредних капацитета и радних мјеста, а не у стварање и измишљање радних мјеста и буџетске потрошње и прављење дефицита који даље проузрокује потребу кредитних задужења. То даље води стварању позиције Републике Српске да јој сутра неки данашњи финансијери одређују реформски пут и диктирају начин функционисања.

"Нажалост, чињеница да се РС у овом тренутку суочава са историјском задуженошћу, да је евидентно да се не могу исплатити нити пензије нити остали буџетски расходи без емитовања обвезница или трезорских засписа, указује на чињеницу да Влада није спремна да улази у реформске процесе и да ће по свој прилици ММФ одређивати и обим и динимику реформских процеса који ће евидентно бити поприлично тешки и болни. Морамо бити свјесни да је, све што је резултат политике креиране у протеклих десет година, засновано на средствима од продаје Телекома, од продаје државног капитала у предузећима која су претходне генерацаије створиле, а да се дефицити покривају на уштрб генерацаија које још нису ни рођене. Таква политика не даје нам охрабрења да РС може бити финансијски и економски одржива", сматра Латиновић

Пројекти упркос блокади

Због политичке блокаде у којој се ова општина налази након прошлогодишњег неуспјелог покушаја групе одборника окупљних око народних посланика Славка Дуњића и Зорана Аџића да уз политичку подршку врха Републике Српске, па и асистенцију полиције преузму локалну власт, Скупштина општине Градишка није засједала још од краја 2014. године због чега општина нема усвојен буџет за ову годину.

Градишка ће због тога, до краја овог мјесеца, функционисати на режиму "привременог финансирања", што јој омогућава несметано извршавање обавеза. Међутим, одлуку о наставку привременог финансирања, од 01. јула, односно усвајању буџета за 2016. на који је Министарство финансија, као контролни орган дало сагласност, у складу са законом, би требао донијети Окружни суд у Бањалуци. Општина је, каже Латиновић, већ припремила захтјев који се упућује надлежном суду преко Министарства управе и локалне самоуправе.

На овај начин би се омогућило нормално функционисање не само управе и буџетских корисника него и финансирање локалних избора, за шта су предвиђена неопходна средства.

Очекује се да ће кроз нормализацију функционисања органа локалне власти у пуном капацитету бити отворене могућност за реализацију бројних инфраструктурних пројеката на територији ове општине. Неки од тих пројеката су већ у поодмаклим фазама реализације, попут радова на секундарној канализационој мрежи. Настављају се и биће урађени значајни послови на изградњи обилазнице која би ускоро требала изаћи до Жеравичког пута са завршеним земљаним радовима у дужини од око три километра.

Врши се одржавање локалне инфраструктуре иако је прошле године дошло до кашњења средстава која за одржавање путева дозначавају "Шуме Српске".

"У овој години ћемо према усвојеном програму асфалтирати одређене локалне некатегорисане путеве, а надам се да ћемо на бази уштеда створити одређени простор да уз средства грађана у неким дионицама приступимо модернизацији путева. Удовољено је и нашем захтјеву да се инжињеријски вод Оружаних Снага БиХ ангажуја на одржавању локалних путева, на чишћењу запуштених канала... То би требало на неки начин да омогући једну нормалну комуникацију  и санирање штета  које су посљедица, једним дијелом, и поплава и обилних падавина", истиче Зоран Латиновић.

Смјештена на обали ријеке Саве, Градишка спада у подручја са великим ризиком од поплава. Због тога зашттита од ове природне непогоде представља посебну обавезу у животу локалне заједнице.

"Прошле године смо са Водама Српске успјели санирати три велика клизишта, мања клизишта су се појавила и након овог високог водостаја ријеке Саве, мислим да ћемо то у току године санирати, а урадили смо и пројекат гдје бисмо требали у самом сливном подручју да реконструишемо одводни канал, односно да извршимо његово  одмуљивања. Већ преко 25 година никакве активности на санирању тог једног веома битног канала у систему заштите од поплава и заштите од оборинских вода нису рађене".

Спортска дворана – рупа без дна

Спортска дворана са пратећим садржајима на површини од цца 6.000 квадрата, капитални је пројекат започет за мандата претходне локалне власти. Велика обећања из Владе РС и тадашњих локалних структура о брзом завршетку овог објекта остала су само обећања. Доласком на чело општине након избора 2012. година, начелника Зорана Латиновића и актуелне власти, на свјетлост дана изашла је она друга страна градишког "Скадра на Бојани".

"То је један од мегаломанских пројеката који смо затекли у фази потпуно несређених односа  са приватним партнером "Нискоградњом" из Лакташа. Затекли смо стање са неплаћеном  фактуром у износу од близу 700.000 марака. У међувремену управа за индиректно опорезивање покренула је поступак одузимања ПДВ броја Јавном предузећу "Сервициум" (инвеститор радова чији је оснивач Општина, оп.а) гдје је обрачунато преко 600.000 конвертибилних марака неплаћеног ПДВ-а. Са затезном каматом то је достигло цифру од преко 800.000 марака. Морам рећи да смо након бројних разговора, успјели регулисати проблем са ПДВ-ом и договорити да се одустане од блокаде ЈП "Сервициум" односно могуће блокаде општине као оснивача тог јавног предузећа. Истовремено смо са предузећем "Нискоградња" договорили да се дуг преполови. Друга половина овог дуга би био прилог "Нискоградње" у превазилажењу постојећег стања", каже Латиновић.

Међутим, суштина проблема око изградње Спротске дворане јесте у чудноватој измјени пројекта којим је предвиђена површина овог објекта, преко ноћи, повећана готово три пута.

"Остаје отворено питање зашто је, након потписивања основног уговора са приватним партнером о изградњи дворане на 2.260 квадрата, пројекат преко ноћи промијењен и површина дворане повећана на чак 6.000 метара квадтратних и то без извора финансирања, без рокова изградње, већ на бази обећања из Владе РС да ће недостајућа средства за изградњу на тој површини бити обезбијеђена. Истина, Влада РС, је у 2012. години дозначила 1,2 милиона марака, док је по процјени грађевинских стручњака било неопходно између 4 и 5 милиона да би се објекат ставио у функцију" каже Латиновић.

Притиснути великим крединтим обавезама и другим дуговањима које су начелник и актуелна власт затекли када су дошли на чело Градишке, у протекле три године нису имали никакве могућности за наставак радова на мегаломанском пројекту спортске дворане. Од пројекта се сигурно је, ипак неће одустати, јер то би била несагледива штета за Градишку. Начелник је увјерен да ће убрзо бити пронађено рјешење за Спортску дворану која је више него неопходна овом граду. Они који су започели њену изградњу очито су имали и неке "другачије" рачунице. Таква времена, су, према ријечима првог човјека Градишке општине, заувијек иза нас.

Резултати говоре

Иако то званично још није саопштено, у Градишци одавно нема дилеме око тога ко ће бити кандидат Савеза за промјене за новог, старог начелника ове општине.

Латиновића не интересује ко ће му с друге стране изаћи на црту јер вјерује да ће грађани Градишке знати да препознају шта је ко за њих и ову средину радио у претходном периоду.

 "Очекујем да ћемо у наредном периоду када се и покрену рокови за кандидатуру и одборничких листа и кандидата за начелника укупну процедуру и објавити, верификовати и нашу предизборну платформу која ће опет бити наставак онога што смо дефинисали 2012. године, у очекивању да и грађани препознају наш труд и напор, да за разлику од републичког нивоа власти, уведемо неки нови однос власти према грађанима и према пословима које вршимо. Мислим да можемо рећи да смо протекле три године, а ево надам се и у овој четвртој години мандата урадили и већину послова које смо и обећали грађанима".

Реализовани пројекти које начелник посебно истиче односе се прије свега на ријешено питање Топлане, повезивање 20 села Лијевча и Поткозарја на градски водовод, изградња секундарне канализационе мреже на коју ће се прикључити око хиљаду домаћинстава чиме ће додатно бити заштићено водоизвориште у Жеравици, већ поменуту обилазницу и друге пројекте.... Циљ је и, како истиче, да се кроз смањење администрације и повећање ефикасности кроз различите пројекте омогући квалитетнији живот свим становницима Градишке.  Слика ове општине је поправљена и када су у питању међународни донатори.

"Градишка је једина општина у Босни и Херцеговини која је прошла три најзначајнија пројекта која финансирају страни донатори. Ту је пројекат развоја улоге мјесних заједница, пројекат локалног интегрисаног развоја који је фокусиран према привреди и такозвани МЕГ пројекат, за који би требали да, када је у питању инфраструктура, половину средстава обезбиједи Општина, док би друга половина била обезбијеђена из донаторских фондова. У прошлој години је преко 800 хиљада марака донаторских средстава уложено у различите социјалне пројекте. Циљ нам је да се поправи животни стандард људи, поготово оних најугроженијих категорија, како повратника, тако и расељених лица, да их економски колико толико оснажимо да могу живјети од свога рада". истиче начелник Латиновић

Посебан акценат, начелник, ставља на подизање привредне активности према агроиндустријској зони у Новој Тополи, гдје су за три претходне године пронађени инвеститори који би кроз реализацију бизниспланова требали да отворе око 630 нових радних мјеста.

Аутор: Миљан Ковач

Извор: Импулс

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

Градишка

04.06.2016 08:20

Браво начелниче, показао си како се домаћински води општина коју је црвена банда уништавала годинама. Напријед до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

04.06.2016 08:24

Браво Градишка, и поред игнорисања власти успјели сте много. Само тако наставите. Сречно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

04.06.2016 08:26

Свака част.Зоран Латиновић је свјетла тачка.Живио Зоране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

04.06.2016 08:32

Све честитке начелнику Зорану Латиновић.Најбољи начелник у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуњиц

04.06.2016 08:35

Извини Зоране,ја сам крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најјачи смо

04.06.2016 08:37

Још један доказ да је Градишка неосвојива тврђава за СНСД мафију и њихове купљене папке. Напријед Зоране!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајловиц

04.06.2016 08:37

Знам да немам сансе против тебе.Извини Зока,нисам ја крив,мој сеф је крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

04.06.2016 08:40

Да је РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ висе оваквих људи гдје би нам био крај. Свака подрска Зорану Латиновицу правом домацину и ЕКОНОМИСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска уз Зорана

04.06.2016 08:42

Сви смо уз тебе Зоране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

04.06.2016 08:44

Свака цаст нацелнице само напријед избори су васи убједљиво!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

З. Аџић

04.06.2016 08:45

Можда би ја побиједио али Дуњић све упрска. Откуд сам знао да му је странка фалсификат !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

05.06.2016 08:15

Ти си вјецити фалсификат

Name

Амарела(Михајловиц)Станиц

04.06.2016 08:50

Хоцу управни одбор.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

04.06.2016 08:57

Пуна подрска Нацелнику Латиновицу, зна ста ради, одговорно и домацински води Опстину Градиска ка напретку и просперитету!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крагуљ

04.06.2016 09:06

Лако је вама и ми би побиједили на изборима да имамо оваквог кандидата умјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Становник

04.06.2016 09:12

Јесте да је то могло и боље, али када од републицке власти нису добили ни марке јер није СНСД на власти у овој опстини, да бивши странацки људи, тј. садасњи Изворни СДС стално раде протв њих и да им је скупстина блокирана 2 године, добро су људи и успјели, мислим да у идуцем мандату ако побједе тек могу одрадити посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градски

04.06.2016 09:14

Само да није мегаломански СНСД, у Градисци би остао само голи бетон на расвјети, послије њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

04.06.2016 09:25

Ово сто сам процитао,а и цуо је добољно да подрзим Латиновица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Близу Градиске

04.06.2016 09:31

Само јос да је СО засједала у овој години ја бих прихватио вас рад, али одборници нису сјели у клупе преко двадесет мјесеци. За то је велики минус и не знам да ли се то мозда сматра испјехом и добром политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уре

04.06.2016 10:55

Кривац за неодржавање сједница СО-е ја на 17 одборника (СНСД, ИСИЛ и ДНС) СО који су на нелегалан нацин сазвали сједницу СО-е и довели до блокаде СО-е.

Name

Нова Топола

04.06.2016 09:36

Само напријед начелниче Топола је уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турјак

04.06.2016 09:44

Турјак је уз тебе Латиновицу.До побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сењак

04.06.2016 09:47

Цитав Сењак је уз Вас цестити нацелнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центар

04.06.2016 09:48

И ми смо уз Латиновица.Никада висе нецемо гласати за снсд и днс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

04.06.2016 11:21

Нисте никада ни гласали за ДНС, не измисљајте. ДНС је имао гласове у Брестовцини, Сеферовцима, Масицима, Ровинама и Козинцима. Гласали сте само за СНСД. Нецу ниста реци против Латиновица, добар је цовјек. Али је он једини који у задњих 26 година влада а да нема вецину. Паметном доста.

Name

Центар

04.06.2016 11:45

Нецемо никада висе гласати за Днс,гласали смо ми из центра али никада висе.Вас Малешевић је показао какав је цовјек.Никада висе за вас из за СНСД.

Name

Центар 1,2,3

16.06.2016 11:56

Центар је уз СНСД, спамери, погледајте резултате републицких избора...ха ха...бас ме насмијасте.

Name

Сточара

04.06.2016 09:51

Хвала Вам много за све сто сте урадили.Мјестани Стоцаре це гласати за Вас и СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака цаст

04.06.2016 10:02

Градиска има нацелника Латиновица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

04.06.2016 10:05

Ста је са Дуњицем који је преварио гласаце на изборима 2014г,који се клео у бога да никада неце отици Мили под скуте,а отисао је. Који је то преварант,сада му је остало да лазе дјеци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пјаниц

04.06.2016 11:08

Забранили изворну,ста цу сада!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имовински картон Дуњица

04.06.2016 11:14

2 стана у Београду,2 стана у Градисци,куца у Црној Гори,Викендица у Подградцима,приватна болница у Градисци вриједна преко милион марака,стан у Бањалуци,возила у вриједности 300 хиљада км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болница

04.06.2016 11:34

Дуњицу ста сте урадили покојном др Авраму,сто не казете народу? Гдје сте били од 1991 до 1996,јесте мозда били у рату?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОМ ЗДРАВЉА

04.06.2016 11:38

Михајловић је остетио Дом здравља за 700 хиљада км,уз Дуњицеву помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мани

04.06.2016 11:48

Браво Латиновицу и остали скидам капу право домацински подрзани сте и са разлогом само напријед до побједе не мозе вам нико ниста али ја би мало убацио калдеру и дао фотељу Адицу И Дуницу папку они су махери за будзет поготово кад је пун али мало сутра мислим да су исп....и

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електро

04.06.2016 11:56

Адзиц продаје трафо станице.То је Дуњиц говорио пред изборе а сада се грле и љубе.Један за другог су јавно говорили најгоре ствари а сад добри пријатељи.Питајте Аџића сто га 80 % СНСД-а не подрзава.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска Село

04.06.2016 13:13

Бројаница и Трафостаница су два окорјела бандита

Name

Милован

04.06.2016 12:19

Цитам ове коментаре,нисам мислио изаци на изборе,али сада цу изаци и гласати за Латиновица и за СДС.Одлучио сам тако јер видим ста народ писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

04.06.2016 12:48

Гдје је тај Михајловиц зивио прије рата? Цини ми се да њему несто фали,по дому здравља поставио своје слике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

04.06.2016 13:33

Ја сам само вртио бројанице, а Аџић је обртао трафостанице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОМ ЗДРАВЉА

04.06.2016 13:35

Господине Лазо,Михајловић није зивио у РС.У Градиску је досао прије пар година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихомир Михајловић

04.06.2016 13:53

Тихомир Михајловић је у Градишку дошао 22. Јануара 2000. године.

Name

ДОМ ЗДРАВЉА

04.06.2016 15:53

Није тацно да је досао 2000. године.Послије је дошао.

Name

ДОМ ЗДРАВЉА

04.06.2016 16:13

Михајловић је досао послије 2000- те године у Градишку.

Name

Градоска

04.06.2016 13:51

Ко је Сања Додик у дому здравља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

04.06.2016 15:45

Ма нека зена,појма нема.Добила посао преко Дуњица и Михајловица.

Name

Милан Ђунић

04.06.2016 14:07

Зока, хоћу ли добити отказ кад изгубиш у Октобру?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предсједница УО Дома здравља

04.06.2016 14:33

Мени је баш цоол у овом Управном одбору могу ли овдје остати и након избора? Ми и онако не идемо на изборе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твој муз

04.06.2016 15:44

Е зено моја.

Name

Амарела- Михајловиц

04.06.2016 15:36

Ти ниси ни за села а камоли за управни одбор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

04.06.2016 15:54

Напријед Зоране, побједа је загарантована!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП Градиска

04.06.2016 16:18

Зоране ПДП је уз Вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНС је уз Зорана

04.06.2016 16:20

Ми смо уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НДП

04.06.2016 16:20

И ми смо уз Зорана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Градиска

04.06.2016 16:24

Ваш СДС је уз Вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приватни предузетник.

04.06.2016 17:35

Не могу вјеровати ста све писе. Како је све у Градисци добро И домацински. Па зар двије гидине нема скупснске сједнице. Плате уредне И одборницке Бозе сидји па види сто реце Исус не знају ста раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андреј

04.06.2016 17:46

Па кад су Дуњиц,Аџић и Малешевић блокирали скупштину.Зато је нема.

Name

нас а ваља...

04.06.2016 17:46

Када цовјек процита овај текс уцини му се да је немогуце али није тако....све написано је истина, казу. Добри познаваоци прилика у Градисци знају да Латиновиц уз подрску малог круга сарадника истрајно покусава прицу о пропалом и задузеном претворити у прицу цији позитиван исход у крајњем сви и оцекују. Ако се пита како се од презадузене опстине мозе створити просперитет одговор по мени лези у двије цињенице. Прва је да сам Латиновиц није грамзив и не узима новац из касе...спроводи легалне набавке и спроводи резим апсолутне рацјонализације свих троскова. Оно друго, по мени цак и вазније јесте цињеница да ПАРТИЈСКЕ ДРУГОВЕ дрзи подаље од опстинске касе. Колико је био у томе доследан видљиво је из цињенице да је ОТАЦ ПАРТИЈЕ, ВЕЛИКИ ГУРУ др Дуњиц морао подвити реп и отици празних дзепова. Замјерицу Латиновицу на малом уцесцу у СВАКОДНЕВНИМ СТВАРИМА, мало сједи по кафанама и не пије са обицном рајом. Неко би рекао није за мале и обицне ствари. Фасциниран сам податком, цјеним да је тацан, да је врацена знацајна сума по свему беспотребних задузења. Ако је то тацно оцекујем да Латиновиц изадје са новим кругом капиталних инвестиција. Поздрав Латиновицу од академске заједнице ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

04.06.2016 18:07

Ста мисле градјани Градиске засто су Дуњуц, Адјиц,Малесевиц и поједини одборници(папцк) кренули у русење вецине? Да ли су то радили због градјана или лицног итереса? Ко тацно одговори следи богата награда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко БЛ

04.06.2016 18:25

Мене је г. Латиновић задивио како је рјешио питање Топлане у Градишци. Како казу грађани, не памте да су се икад тако огријали у својим становима. Откачио је мазут-сисаче буџета и пребацио се на биомасу. То треба урадити и у Бања Луци. Друго, примјетим да се води строжа контрола наплате паркинга. То је за похвалу, јер чему наплата и паркомати. Или наплацуј како треба или немој уопсте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

04.06.2016 18:32

Господо моја ви сто се гурате у фотеље и у управне одборе сто плацате поједине одборнике и исплацујете себи средства како вам се цефне ви сте прави за вас треба гласати , сто купујете факултете да останете на функцији ви сте прави, треба да вас је смарота да уопсте се појављујете у неком контексту прице било какве Господо СРАМОТА уствари ви не знате ста знаци та ријец па вас не дотице, срамота вас теба да буде да сваки 7 дана сиједите у Тополи а знате гдје и правите рацуне од 3500 км а поједине породице са градиске опстине немају кров над главом и да нај залосније од свега Обецавате радна мијеста залосно тј. има посла за татине синове, а за дијецу погинулих бораца нема јер они немају тату хвала и срамотите се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

за милос

04.06.2016 18:37

Па цовјеце опстина на рејтингу поз послује врацено 13 мил кредита опстина устабилила будет поз пословала за прослу годину није у тзв.црвеној зони тек сада мозе дизат и кредите за развој. Е сад би на то све ваљало сјести на фотељу о све то покрасти на то су исли смисљено то ти је мој одг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.06.2016 21:14

Славко драги пријатељу кад цес ми платити 23 000 КМ за улицу сто сам асвалтирао у козинцима , вјеровао сам ти на дату ријец да це то твоја фирма веллмедик платити и урадио сам све сто си тразио од мене а сад ме не познајес и никако ми те новце не уплацујес , гдје ти је дуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грубесиц

04.06.2016 21:20

Михајловицу преваранте кад цес ми дати мојих 17 000 км , сто сам насипао путеве по селу козара , стално вицес да цес ми дати кад постанес директор дома здравља а од тога нема ниста , ста цес ми сад лагати преваранту један

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска за Адзица

16.06.2016 11:52

Јој, наруцених спамера, па мора Латиновиц имати суфицит кад не улазе ни у ста, а није се задузио, али је продао Топлану. Толико о домацинском пословању. Мозете се овдје потписивати сви као СНСД или ДНС, али Латиновиц це у октобру бизи згазен тако да це послије октобра бити политицки мртав. Сам је својим опонентима урадио кампању, не морају ниста ни да раде.

Name

СНСД у срцу

04.06.2016 21:55

Ми искрени стари чланови СНСД-а радије ћемо гласати за Латиновића јер је доказао да је поштен и способан човјек за разлику од ових Дуњићевих послушника који су узрпирали СНСД у Градишци на челу са овим старим СДС-овцем и Дуњићевом марионетом Аџићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Градишка

04.06.2016 21:57

Већина чланова ДНС Градишка ће гласати за Зорана Латиновића с којим смо као странка имали врло коректне односе док нас овај превејани лисац Млашевић све заједно није продао за своју фотељу у Влади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

04.06.2016 22:06

Опстину ко год да води само немој да буде председник скупстине неписмен цовјек не знам реценицу да састави да не запне. Латиновиц цовјек се изгубио у свом домацинском водјењу врацам кредит трпам у џеп по осам 8000 КМ домацински нема ста.Господо моја ј домацини ала вам џезва јос кад сте оног Масица уз себе завезали и он вам одлуцивао за вецину онда нема стаа Цовјек купио факултет купио основну сколу па цак и средњу коју је наводно заврсио 1971 у бањалуци хахахаха а добро је познато Да је сколу напустио у другом разреду основне сколе коју је похадјао у Брезик Ламинцима код Мацкица хахахаха Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ: Тито

05.06.2016 10:27

Свашта ти знаш, само не знаш колико милиона су мазнули Аџић и његова багра која такве као што си ти купује за десет марака. Јадниче...

Name

Зоран Латиновиц

16.06.2016 11:58

Ма хвала вам на подрсци, ја сам се трудио домацински да водим, али се бојим да падам као сателит у октобру бас због тог домацинског пословања и савјетника из Бијељине и Њемацке. Да сам бар знао тату слусати.

ОДГОВОРИТЕ