Драгољуб Мићуновић прекинуо сједницу

Председавајући парламентом Драгољуб Мићуновић прекинуо је конститутивну седницу и њен наставак најавио за понедељак, 6. јуна.

Србија 03.06.2016 | 21:40
Драгољуб Мићуновић прекинуо сједницу

У скупштини су након тога остали посланици СНС и СПС, а нова потпредседница напредњака Марија Обрадовић одржала је ванредну конференцију за новинаре.

Она је тада рекла да је реч о најсрамотнијем и најбезобразнијем начину председавања.

Коментаришући председавање Драгољуба Мићуновића рекла је да се никада није догодило да неко на тај начин злоупотребљава функцију, за коју је рекла да је почасна и да није реч о реалној моћи.

Мићуновић је рекао да је седница почела у 10 сати, да су на списку још 33 пријављена говорника и да, пошто неки од њих могу да дуго говоре по Пословнику, прекида седницу, која ће бити настављена у понедељак.

Посланици владајуће већине су негодовали због тога. Једни кажу да је то све по правилима, док су други чак говорили и о "државном удару", наводи репортер Б92 са лица места.

Из њихових редова се могло чути да је прекид седнице „скандал“ и „срамота“, док је Маја Гојковић изјавила да Драгољуб Мићуновић није имао никакву основу да прекине седницу.

Марија Обрадовић је навела да је опозиција видела да је истрошила време и да младе снаге снаге СНС-а неће да ћуте. Указала је и да су напредњаци имали и велику подршку других посланичких група и поручила да није било разлога се прекине дискусија.

Марија Обрадовић каже и да је у току дана Мићуновић небројено пута прекршио пословник. Најавила је да ће напредњаци одржати конференцију за новинаре на којој ће објаснити разлоге да се настави дискусија.

"Наставићемо по њиховом термину и победићемо", рекла је Обрадовићева.

Рекла је да није доведено у питање конституисање Скупштине јер су верификовани мандати посланика.

"У питању је избор радних тела, губимо два дана у важном тренутку", каже Обрадовићева и додаје да се то догађа у моменту када су напредњаци показали добру вољу и пристали и на седмо потпредседничко место.

Члан ДС и најстарији посланик новог сазива скупштине Драгољуб Мићуновић каже да је прекинуо седницу јер није добро да се председница бира у поноћ, по мраку.

Парламент је раније током дана конституисан потврђивањем 250 мандата, а посланици су око 14 сати започели расправу о избору председника парламента.

За ту функцију је предложена Маја Гојковић (СНС).

На дневном реду прве седнице новог сазива парламента још је И избор потпредседника парламента, именовање генералног секретара И формирање скупштинских радних тела.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нео

04.06.2016 06:01

Намјестаљка! Само да би Вуцко опет испао херој! Какав манипулатор!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Издајник

04.06.2016 08:01

И те какав манипулатор! Сесељ је за њега изјавио да му је својевремено, док је био у радикалима, главна опсесија била да проуцава манипулацију људима кроз медије! И рекло би се да је сконтао фору!

Name

Фиб

04.06.2016 09:31

Дјубретар и увлакац једно прица друго ради политика лицемјерства....

ОДГОВОРИТЕ