Dragoljub Mićunović prekinuo sjednicu

Predsedavajući parlamentom Dragoljub Mićunović prekinuo je konstitutivnu sednicu i njen nastavak najavio za ponedeljak, 6. juna.

Srbija 03.06.2016 | 21:40
Dragoljub Mićunović prekinuo sjednicu

U skupštini su nakon toga ostali poslanici SNS i SPS, a nova potpredsednica naprednjaka Marija Obradović održala je vanrednu konferenciju za novinare.

Ona je tada rekla da je reč o najsramotnijem i najbezobraznijem načinu predsedavanja.

Komentarišući predsedavanje Dragoljuba Mićunovića rekla je da se nikada nije dogodilo da neko na taj način zloupotrebljava funkciju, za koju je rekla da je počasna i da nije reč o realnoj moći.

Mićunović je rekao da je sednica počela u 10 sati, da su na spisku još 33 prijavljena govornika i da, pošto neki od njih mogu da dugo govore po Poslovniku, prekida sednicu, koja će biti nastavljena u ponedeljak.

Poslanici vladajuće većine su negodovali zbog toga. Jedni kažu da je to sve po pravilima, dok su drugi čak govorili i o "državnom udaru", navodi reporter B92 sa lica mesta.

Iz njihovih redova se moglo čuti da je prekid sednice „skandal“ i „sramota“, dok je Maja Gojković izjavila da Dragoljub Mićunović nije imao nikakvu osnovu da prekine sednicu.

Marija Obradović je navela da je opozicija videla da je istrošila vreme i da mlade snage snage SNS-a neće da ćute. Ukazala je i da su naprednjaci imali i veliku podršku drugih poslaničkih grupa i poručila da nije bilo razloga se prekine diskusija.

Marija Obradović kaže i da je u toku dana Mićunović nebrojeno puta prekršio poslovnik. Najavila je da će naprednjaci održati konferenciju za novinare na kojoj će objasniti razloge da se nastavi diskusija.

"Nastavićemo po njihovom terminu i pobedićemo", rekla je Obradovićeva.

Rekla je da nije dovedeno u pitanje konstituisanje Skupštine jer su verifikovani mandati poslanika.

"U pitanju je izbor radnih tela, gubimo dva dana u važnom trenutku", kaže Obradovićeva i dodaje da se to događa u momentu kada su naprednjaci pokazali dobru volju i pristali i na sedmo potpredsedničko mesto.

Član DS i najstariji poslanik novog saziva skupštine Dragoljub Mićunović kaže da je prekinuo sednicu jer nije dobro da se predsednica bira u ponoć, po mraku.

Parlament je ranije tokom dana konstituisan potvrđivanjem 250 mandata, a poslanici su oko 14 sati započeli raspravu o izboru predsednika parlamenta.

Za tu funkciju je predložena Maja Gojković (SNS).

Na dnevnom redu prve sednice novog saziva parlamenta još je I izbor potpredsednika parlamenta, imenovanje generalnog sekretara I formiranje skupštinskih radnih tela.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neo

04.06.2016 08:01

Namjestaljka! Samo da bi Vucko opet ispao heroj! Kakav manipulator!!!

ODGOVORITE
Name

Izdajnik

04.06.2016 10:01

I te kakav manipulator! Seselj je za njega izjavio da mu je svojevremeno, dok je bio u radikalima, glavna opsesija bila da proucava manipulaciju ljudima kroz medije! I reklo bi se da je skontao foru!

Name

Fib

04.06.2016 11:31

Djubretar i uvlakac jedno prica drugo radi politika licemjerstva....

ODGOVORITE