Екстремисти напали Трампове присталице

Група демонстраната напала је присталице кандидата за председника Доналда Трампа док су се враћали са његовог предизборног скупа у Сан Хозеу.
 

Свијет 03.06.2016 | 21:20
Екстремисти напали Трампове присталице

Група демонстраната напала је присталице републиканског кандидата за председника Доналда Трампа док су се враћали са његовог предизборног скупа у Сан Хозеу.

Демонстранти су ударили више од 10 људи, најмање једну особу су погодили јајетом и палили су њихове качкете с Трамповим слоганима. Полиција је прогласила окупљање незаконитим и почела да растерује људе. Демонстранти, којих је у почетку било око 300, ударали су у аутомобиле Трампових присталица док су одлазили с митинга, а оне који у ишли пешке јурили су како би их уплашили.


- У неком трентку Доналд Трамп мора да преузме одговорност за неодговорно понашање у својој кампањи - рекао је градоначелник Сан Хозеа Сем Ликардо, демократа који подржава Хилари Клинтон у кандидатури за шефа Беле куће.

У међувремену, Клинтонова је рекла да "Доналд није само неприпремљен, већ његов темперамент није подесан за функцију која захтева знање, стабилност и огромну одговорност". Бивша државна секретарка је додала да је Трамп преосетљив и да би могао да гурне земљу у рат због ситнице. Трамп је одговорио на критике, рекавши да је Хиларин говор о спољној политици "патетичан" и да га је "тужно гледати".

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Моника

03.06.2016 21:25

Хилари.Поздрави ми Била пуно.Волим Вас пуно.

ОДГОВОРИТЕ